Ebben az öt magyar városban robbanhat be ismét a járvány

Ezen a héten is megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az elmúlt héten vett minták alapján elmondható, hogy országos átlagban ismét nőtt a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható koncentrációja.

Magyar Nemzet
Forrás: Borsodonline.hu2021. 03. 01. 17:10
null
A tízezer fõnél nagyobb települések egyes közterületein kötelezõ a maszkviselés, a területek kijelölése a polgármester feladata (a kép illusztráció) Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 8. héten elvégzett vizsgálatok eredményei alapján úgy tűnik, hogy ismét emelkedésnek indult az új típusú koronavírus koncentrációja, ugyanis több településen is növekedés tapasztalható – számolt be róla a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása alapján a Borsonline.hu. Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció.

A szennyvízminták azt mutatják, hogy

a főváros, Budapest mellett Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon is emelkedik a koronavírus-koncentráció, míg Zalaegerszegen csökkenő tendencia tapasztalható.

A többi vizsgált településen továbbra is stagnálást mutatnak az eredmények.

A friss adatokból egyértelmű, hogy még mindig számos tünetes és tünetmentes személy üríti a koronavírust országszerte, egyes helyeken pedig az új esetek számának ugrására is számítani lehet. Az eredmények megerősítik, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk.

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Újra bevezetné a vásárlási idősávot Székesfehérvár vezetése

Székesfehérvár onkormányzata és a városgondnokság ajánlást fogalmazott meg, hogy március 1-je és 15-e között vásárlási idősávot vezessenek be a városi piacon – közölte Cser-Palkovics András Facebook-oldalán. Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.