Egerben újra Habis László a kormánypártok polgármesterjelöltje

Az önkormányzati voksoláson az egri polgároknak két világkép között kell választaniuk – mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke.

Forrás: MTI2019. 06. 14. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egerben a 13 éve polgármesterként tevékenykedő Habis Lászlót indítja az őszi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP-pártszövetség – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke.

Eger és térsége országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az európai parlamenti választáson rekordrészvétel mellett a Fidesz-KDNP-pártszövetség rekordgyőzelmet aratott; az egri választókerület mind a 47 szavazókörében a Fidesz-KDNP nyert.

„Az egri polgárok amellett, hogy a biztonságra voksoltak, arra is szavaztak, hogy ne torpanjunk meg, és folytatódjék az a fejlődés, ami elkezdődött” – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A kormánypárti politikus szerint az önkormányzati voksoláson az egri polgároknak két világkép között kell választaniuk: a Fidesz-KDNP képviselte folyamatos fejlődés és a Jobbik, s „csatolt részei” által megtestesített tehetetlenség és cselekvőképtelenség között.

Októberben arról kell dönteni, hogy a 13 éve tartó egyértelmű fejlődési úton menjenek-e tovább a dolgok, ami Habis László nevéhez köthető, vagy azon, amit az ellenzék, a Jobbik és „csatolt részei” fémjeleznek „az általuk most is alkalmazott rombolással, riogatással és hangulatkeltéssel” – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

Habis László polgármester arról beszélt, hogy a város soha nem látott módon fejlődik. Szakmai tapasztalata, illetve az országgyűlési képviselővel, valamint a kormánnyal való jó együttműködés lehet a garancia a további fejlődésre – mondta.

A polgármester az M25-ös gyorsforgalmi út befejezését, valamint a már elnyert több tízmilliárd forintos fejlesztés megvalósítását nevezte programja legfontosabb részének. Megkezdődött egy új elkerülő út építésének előkészítése is – közölte az egri városvezető.

Elmondta: a fiatalokkal való folyamatos párbeszéd, illetve a szépkorúakkal való törődés is fontos része a programjának. „Mindez természetesen az egriekért történik.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.