Egészségházat avattak a Somogy megyei Kastélyosdombón

Doktor Pont néven egészségházat adtak át a Somogy megyei Kastélyosdombón hétfőn. A fejlesztés egy, a települést és a térséget érintő, 2013 óta tartó felzárkózási program újabb eleme.

Forrás: MTI2019. 06. 17. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás az Ökumenikus Segélyszervezet és a helyi önkormányzat, valamint az anyagi támogatást biztosító E.ON Hungária Zrt. együttműködésében valósult meg mintegy tizenhét millió forintból.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a rendszeres orvosi, fogorvosi ellátáshoz korábban nem állt rendelkezésre megfelelő épület a 238 lelkes délkelet-somogyi településen és környékén.

Az egészségházban háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja majd a falu lakóit a jövőben.

Az önkormányzat által felajánlott épület új homlokzatot kapott, a szolgáltató helyiségek mellett egy várót is kialakítottak, és mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették.

A létesítményt a miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel.

Emlékeztetett, a településen korábban már több fejlesztést is végrehajtott a segélyszervezet, s azokat folyamatosan figyelemmel kísérik. Az intézmény munkájáról egy hasonlattal élve azt mondta: ahogy a kertészek is felelősséggel tartoznak az elültetett növényekért, úgy a segélyszervezet is felelős a támogatott emberekért, közösségekért.

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója úgy fogalmazott: hosszú évek óta törekszenek közösségek építésére. Szerinte akkor van értelme a munkájuknak, ha van mögöttük támogató, s van egy azt elfogadó közösség. Kastélyosdombó esetében mindez megvan, hiszen – tette hozzá – mára a segélyszervezet a falu legnagyobb munkaadójává vált.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja arra emlékeztetett, hogy a segélyszervezet és a vállalat között évtizedes együttműködés él. A fejlesztés legfontosabb várható eredményének azt nevezte, hogy reményei szerint hozzájárul a közösség fejlődéséhez, az emberek életminőségéhez.

Kirizs Zsolt, Kastélyosdombó független polgármestere azt mondta, a helyiek könnyebben, gyorsabban és kényelmesebben tudnak orvoshoz jutni a jövőben, ez pedig hozzájárul a falu felzárkózásához, megtartó képességének javításához.

A beruházás része a segélyszervezet települést és a térséget érintő felzárkózási programjának, amely a családok átmeneti otthonának létrehozásával indult. A falu kastélyparkjában korábban komlóültetvényt telepítettek, sajtműhelyt, tangazdaságot hoztak létre, gyógynövényszárító épült, oktatóközpontot létesült, a hátrányos helyzetű gyerekeknek esélytábort építettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.