Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 8., szombat, Mihály napja
HÍR TV – CREDOOrbán megmentette Magyarországot.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/egy-eve-indult-a-csaladvedelmi-akcioterv-8312613/

Egy éve indult a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: Nemzeti egyetértés van arról, hogy támogatni kell a családokat

– Tavaly ilyenkor új fejezetet nyitottunk a családtámogatások történetében – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden a családvédelmi akcióterv egyéves eredményeiről Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár beszámolt róla, hogy közel 200 ezer családnak segítettek összesen 932 milliárd forint értékben az intézkedések. – Ez az összeg a költségvetésben ráfordításként jelentkezik, és a családok ténylegesen megkapták ezt ezt a pénzt, hogy felhasználhassák céljaik megvalósítására – húzta alá az államtitkár. Úgy fogalmazott: közel egymillió olyan magyar ember van, aki az akciótervnek köszönhetően tudott előrelépni.

Novák Katalin kiemelte a babaváró támogatást, amelyet közel százezer pár kapott meg. – A többség a maximális tízmillió forintos támogatást vette igénybe, és már most több ezer gyermek született meg az intézkedéshez köthetően – hangsúlyozta a családügyért felelős államtitkár.

A politikus a családvédelmi akcióterv már érezhető sikeréről szólva kiemelte, hogy negyven éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma és hetven éve nem volt ennyire alacsony a válásoké, mint tavaly, és a gyermekvállalási kedv is húsz százalékkal emelkedett. Az államtitkár elmondta: a Fidesz–KDNP hatalomra kerülésekor 2010-ben családbarát kormányzást hirdettek, célként határozták meg, hogy gyarapodó, fiatalodó nemzetté váljon a magyarság, és minden fiatal akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne.

– Azt szeretnénk, hogy jó legyen családban élni hazánkban – fogalmazott Novák Katalin, és kiemelte, hogy 1,4 millióan töltötték ki az akcióterv meghirdetését megelőző nemzeti konzultációt, amelyből kiderült, nemzeti egyetértés van arról, hogy segíteni kell a családokat. A politikus ennek kapcsán megemlítette, hogy ennek ellenére volt olyan ellenzéki párt, amelyik nemmel szavazott a parlamentben a családvédelmi akcióterv elfogadásakor.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Franciaország

Nem csak a katonáknak van elegük
Marine Le Pen komoly esélyekkel indul neki az elnökválasztásnak – feszültség uralja a francia társadalmat.

Fürjes Balázs

Karácsony Gergely nem képes önállóan tárgyalni a nemzetközi porondon
Egy uniós ország nem engedheti meg magának, hogy olyan miniszterelnöke legyen, aki nem beszél angolul – írta Fürjes Balázs.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Karácsony végérvényesen megbukott
Eddig és ne tovább!

Poszt-trauma

Karácsony a barlangban
A mama kedvencének negyvenöt éves koráig kellett várnia, amikor végre Gyurcsány megengedte neki, hogy játszhasson egy kicsit.

Poszt-trauma

Lehullt az álarc a baloldalról
Ide jutottunk.

Aktuális

Hatalmas siker: bejutott az Európa-liga döntőjébe a Siófok
A rendes játékidő vége előtt 25 másodperccel még a dán Ikast vezetett, a hosszabbításban a magyar csapat volt a jobb.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!