Egy éve indult a családvédelmi akcióterv

Az egy éve elindított családvédelmi akcióterv eredményeit ismertette Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Csekő Imre
2020. 06. 30. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tavaly ilyenkor új fejezetet nyitottunk a családtámogatások történetében – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden a családvédelmi akcióterv egyéves eredményeiről Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár beszámolt róla, hogy közel 200 ezer családnak segítettek összesen 932 milliárd forint értékben az intézkedések. – Ez az összeg a költségvetésben ráfordításként jelentkezik, és a családok ténylegesen megkapták ezt ezt a pénzt, hogy felhasználhassák céljaik megvalósítására – húzta alá az államtitkár. Úgy fogalmazott: közel egymillió olyan magyar ember van, aki az akciótervnek köszönhetően tudott előrelépni.

Novák Katalin kiemelte a babaváró támogatást, amelyet közel százezer pár kapott meg. – A többség a maximális tízmillió forintos támogatást vette igénybe, és már most több ezer gyermek született meg az intézkedéshez köthetően – hangsúlyozta a családügyért felelős államtitkár.

A politikus a családvédelmi akcióterv már érezhető sikeréről szólva kiemelte, hogy negyven éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma és hetven éve nem volt ennyire alacsony a válásoké, mint tavaly, és a gyermekvállalási kedv is húsz százalékkal emelkedett. Az államtitkár elmondta: a Fidesz–KDNP hatalomra kerülésekor 2010-ben családbarát kormányzást hirdettek, célként határozták meg, hogy gyarapodó, fiatalodó nemzetté váljon a magyarság, és minden fiatal akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne.

– Azt szeretnénk, hogy jó legyen családban élni hazánkban – fogalmazott Novák Katalin, és kiemelte, hogy 1,4 millióan töltötték ki az akcióterv meghirdetését megelőző nemzeti konzultációt, amelyből kiderült, nemzeti egyetértés van arról, hogy segíteni kell a családokat. A politikus ennek kapcsán megemlítette, hogy ennek ellenére volt olyan ellenzéki párt, amelyik nemmel szavazott a parlamentben a családvédelmi akcióterv elfogadásakor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.