Egy új Európa hajnalán

Konzervatív földindulás készülődik Európában, Budapest és a magyar miniszterelnök pedig egyértelműen az epicentrumban állna – hangzott el az Igazság órájában. Az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában Szánthó Miklós a központ igazgatója beszélgetett Kovács Istvánnal, az Alapjogokért stratégiai igazgatójával és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezetővel. A kiindulópont az Edmund Burke Alapítvány szervezésében múlt héten lezajlott, Nemzetközi Konzervativizmus című konferencia volt, mellyel kapcsolatban Szánthó Miklós személyes tapasztalatait is megosztotta.

Forrás: Karc FM2020. 02. 12. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgató szerint a tanácskozás résztvevői leginkább arra a kérdésre keresték a választ, hogy az egyes nemzetek jobboldali, konzervatív pártjai hogyan tudnak együttműködni a nemzetközi térben. Szánthó szerint néha úgy tűnt, hogy az egyébként rengeteg dologban különböző pártokat kizárólag Orbán Viktor érdemeinek elismerése köti össze. Kovács István mindezt azzal egészítette ki, hogy az együttműködés, összefogás azért fontos, mert a másik oldalon már kialakult egy liberális, szocdem, zöld, kommunista összefogás, melyek közös mozgatórugója a nyílt társadalom ideológiája felé történő elköteleződés. „A Jóléti társadalom megvalósulásával értelmetlenné vált a jobb-bal felosztás, a politika választóvonalai más, mélyebb kérdések mentén húzódnak” – mondta Kovács.

A résztvevők egyetértettek, hogy ezzel az egyveleggel szemben nincsen egy egységes tömb a konzervatív színtéren. Ráadásul a nemzeti erőkkel szemben mindig fennáll a kettős mérce, sokkal agresszívabb „médiaellenszélben” kell küzdeniük, mint a liberális oldalnak.

Multicégek a szivárványos érzékenyítés csapdájában

A műsor „Bolond lyukból” című rovatában a nemrégiben Svájcban lezajlott népszavazás volt a téma. Az alpesi ország választókorú lakossága úgy döntött, hogy a jövőben büntetendő legyen a homofóbia, de az igazán érdekes dolgok a szavazást megelőző kampányban történtek. A Coca-Cola a voksolás napján újságok címlapjának tucatjain buzdított az „LMBT- barát” döntésre. Kovács István kifejtette, hogy szerinte álságos az ilyenfajta „jóemberkedés”, mert az arab világ országaiban, vagy mondjuk Kínában fel sem merül, hogy a cég hasonló kampányt folytasson. Szánthó Miklós a hír kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívül visszás, hogy a progresszió élharcosaiként fellépő multinacionális cégek próbálják megváltoztatni a nyugati civilizáció véleményközegét, ám, ha az állam, esetleg egy egyház akarna ilyen módon részt venni a véleményformálásban, kapna hideget-meleget.

Gyurcsány Ferenc évértékelője

Különleges hangulatú, vallási húrokat is pengető évértékelőt tartott a DK-elnöke, Gyurcsány Ferenc – erről beszélgettek a résztvevők az ellenkérelem rovatban. Szánthó Miklós szerint Gyurcsány egyértelműen véleményvezér akar lenni a balliberális oldalon. A volt kormányfő kétértelmű, de ugyanakkor fenyegető szavaiból az az üzenet sejlik fel, hogy megválasztása esetén az egykor már kipróbált, 2006-os módszerekkel akarja a konzervatív tábort sakkban tartani, megfélemlíteni.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között üt a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás ide kattintva érhető el:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.