Egyezség jöhet a Normafa parkolójáról 

Egy hét gondolkodási időt kért tegnap Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester a Hegyvidéket vezető Pokorni Zoltántól (Fidesz) a Normafánál kialakítani tervezett parkolóval kapcsolatban.

2019. 11. 19. 6:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hét gondolkodási időt kért tegnap Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester a Hegyvidéket vezető Pokorni Zoltántól (Fidesz) a Normafánál kialakítani tervezett parkolóval kapcsolatban azt követően, hogy egyeztettek a beruházás helyszínén. – Miután Karácsony a saját szemével is látta, hogy a mindössze 10-20 centiméteres átmérőjűnél kisebb fákat tervezzük kivágni, megígérte, hogy elgondolkodik a javaslatainkon – jelentette ki Pokorni Zoltán a megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte: a megadott határidő lejártáig nem folytatják a parkoló munkálatait, csak az út és a park kialakítása zajlik, mert szeretnék azokat a fagyok beállta előtt befejezni. A főpolgármesterrel abban is egyetértettek, hogy szükséges elterelni a forgalmat, hogy ne a védett területen – vagyis a jelenlegi helyén – legyen a parkoló, valamint a buszforduló. Az új létesítmény – ugyanúgy, mint a mostani – 165 autónak biztosítana helyet.

A polgármester közölte: hamarosan átadják az elkerülő utat, amely a KFKI-ba és a Csillebérci táborokba tartó ­autók és buszok forgalma alól tehermentesíti majd a hegygerincet, amelyet így ismét a kirándulók vehetnek birtokba. – Ezzel kínálta magát a lehetőség, hogy a védett övezetben lévő parkolót áthelyezzük az útfelületre, a mellette lévő régi parkolóhoz. Ezt azzal a kis területtel egészítenénk ki, amelyet néhány éve vásárolt meg az önkormányzat egy családtól kifejezetten a beruházáshoz. Az igazi megoldás a fogaskerekű meghosszabbítása lenne. Közösen kezdeményezzük Karácsony Gergellyel a kormánynál, hogy napirendre tűzzék a Közfejlesztések Tanácsán a beruházást – közölte. Szavai szerint a libegő kapacitásának bővítése is szükséges, hogy az valódi kötött pályás tömegközlekedési eszközként szolgálja a Normafa megközelítését, s ne csak szórakozási eszköz legyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.