Egymillió forint jár az oroszlányi gyilkos nevéért

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség egy emberölés miatt.

Forrás: police.hu2020. 09. 29. 18:30
Irtáspuszta emberölés helyszín
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya szeptember 29-én kiadott közleményében egymillió forintot ajánl fel annak, aki egy ismeretlen tettes ellen emberölés miatt elrendelt nyomozásban bizonyító erejű adatokat szolgáltat a rendőrségnek. Egy eddig ismeretlen személy a 2019. március 28-át megelőző napokban megölt ugyanis egy oroszlányi férfit, a gyilkost eddig nem találta meg a rendőrség.

A Magyar Nemzet információi szerint egy hajléktalan férfi sérelmére elkövetett gyilkosságról van szó, melyben korábban, tavaly májusban már félmilliós vérdíjat tűztek ki, ezt duplázta most meg a rendőrség. A 46 éves P. Győző évek óta a város határában lakott. A holttestet Irtáspusztánál találták meg, akkor már napok óta heverhetett ott az áldozat. A rendőrség arról nem árult el információkat, hogy pontosan mi okozta a sértett halálát, a Magyar Nemzet információi szerint valamilyen eszközzel is bántalmazhatták a hajléktalan férfit. A helyszíni szemle és az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat szerint be lehetett azonosítani a halált okozó sérülések eredetét, de erről a rendőrségen kívül csak a gyilkos tudhat, ezért a nyomozás érdekeire való tekintettel erről nem ad tájékoztatást a hatóság.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság központi 06-34-517-777-es telefonszámát, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számot, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható Telefontanú zöldszámát: 06-80-555-111.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a korábban kitűzött ötszázezer forintos nyomravezetői díjat egymillió forintra emelte. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.