Együtt turnézott a Jobbik, az LMP és a Momentum

Noha a Jobbik, az LMP és a Momentum is önálló listát állított a közelgő EP-választásra, a három párt együtt tartott vitafórumot az unió jövőjéről Londonban, Münchenben, valamint Bécsben.

2019. 05. 07. 10:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a Jobbik, az LMP és a Momentum is önálló listát állított a közelgő EP-választásra, a három párt együtt tartott vitafórumot az unió jövőjéről Londonban, Münchenben, valamint Bécsben. A hármas kampány pikantériája, hogy az LMP az Európai Zöld Párt tagja, a momentumos Cseh Katalin a Liberálisok és Demokraták Szövetségének csúcsjelöltjeinek egyike, míg a független Jobbik kacérkodik a gondolattal, hogy felvételt kérjenek az Európai Néppártba.

A nyugat-európai turnéról Cseh Katalin, a Momentum és Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője tegnap közös sajtótájékoztatón (képünkön) számolt be. Kiderült: a Jobbik továbbra is kitart a béruniós kezdeményezésük mellett, pedig még annyi aláírást sem sikerült összegyűjteni, hogy azt az Európai Bizottság egyáltalán napirendre vegye.

Mindkét párt listavezetője beszélt a korrupció felszámolásáról, noha pont a Jobbik és a Momentum kampányelszámolásait találta átláthatatlannak az Állami Számvevőszék, amely a Jobbiknál 136,4 millió forint tiltott támogatást tárt fel, a Momentum ellen pedig költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést is tett.

– Az ellenzéki pártok újra és újra tanúbizonyságát adják, hogy a hatalomért és a pénzért tényleg mindenre képesek – így reagált a Jobbik, a Momentum és az LMP nyilatkozatára a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz a közleményé­ben azt írta, a Jobbik összeborult a Soros pénzelte bevándorláspárti erőkkel, azok pedig az antiszemita Jobbikkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.