Elfogták a szivárványos zászlót letépő egyik fradistát

Rendőrkézre került azoknak a focidrukkereknek az egyike, akik péntek este a ferencvárosi polgármesteri hivatal bejárata mellől letépték, megtaposták, majd felgyújtották az LMBTQ közösség zászlaját.

2020. 08. 15. 21:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták az egyik focidrukkert azok közül, akik letépték a szivárványos zászlót a ferencvárosi polgármesteri hivatal épületéről. A 30 éves K. Zsoltot a rendőrök 15 óra 55 perckor vették őrizetbe, a férfit a kerületi rendőr-kapitányságon garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatják ki – írja a Police.hu. A társait még keresik a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást augusztus 15-én, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy csoport tagjai augusztus 14-én éjjel a ferencvárosi önkormányzat épületére kihelyezett zászlót letépték, majd elégették – áll a rendőrségi közleményben.

A Magyar Nemzet korábban megírta: miközben Karácsony Gergely a Főpolgármesteri Hivatalra is kitűzte a Pride szimbólumát, a Fradi-szurkolók egy csoportja leszedte a ferencvárosi polgármesteri hivatalról a szivárványszínű zászlót és kicserélte a saját lobogójára. Az FTC szurkolói a Facebookon fotókon meg is jelenítették az akciójukat; a képeken az látszik, hogy meg is tapossák és el is égetik az LMBTQ-közösségek jelképét.

„Ez a város… Nem az a város… FERENCVÁROS!!!” – írják a posztjukhoz az AG’93 nevű szurkolói csoport tagjai a közösségi oldalon. Még aznap, pénteken este annyi történt, hogy a Ferencvárosi Torna Club alapítási dátumát (1899) tartalmazó jelképet a Momentum helyi képviselője, Takács Krisztián leszaggatta a városházáról. Az esetről videót is posztolt a Facebookon.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere pedig a Facebook-oldalán reagált a szivárványzászló eltávolítására, és kitett egy újat. Ezúttal a hivatal egyik erkélyére, ahonnan kívülről nehezebb hozzáférni az LMBTQ-közösség szimbólumához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.