Elképesztő, hogy Gyurcsányék a gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják

A Fidesz Molnár Csaba DK-s képviselő munkanélküliekkel kapcsolatos kijelentésére reagált úgy, hogy Gyurcsányék nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy azt kormányzásuk idején is tették.

Forrás: MTI2020. 06. 30. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne – reagált a Fidesz a DK ügyvezető alelnökének keddi kijelentéseire.

Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli van Magyarországon, és az álláskeresési támogatást csak három hónapon keresztül folyósítják.

A Fidesz reakciójában az áll: elképesztő, hogy Gyurcsányék a járvány elleni gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják.

Az álláskeresési támogatást minden az államhoz, a kormányhivatalokhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapnia a törvényben előírt határidőn belül – közölték.

Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne. Ők ugyanis nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy azt kormányzásuk alatt is tették – hangsúlyozta a kormánypárt.

Hozzátették, hogy most sem támogattak egyetlen gazdaságvédelmi intézkedést sem, és már azt is kijelentették, hogy a jövő évi költségvetést sem szavazzák meg, amely a magyar gazdaság és a munkahelyek védelmére 2500 ezer milliárd forintos pénzügyi alapot biztosít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.