Ellenzék = DK, a DK szerint

Már megint ki hazudik?

Nagy Árpád
2020. 05. 27. 16:44
null
Százmilliók röpködnek a DK elnökének nyilatkozatában Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden látott napvilágot az a DK-s közlemény, amely nyilvánvalóvá teszi azt, amit néhány elvakult, vergődő ellenzéki balfácánon kívül már mindenki tud. A mondatrész, amely az önvallomással egyenértékű:

„...az ellenzék 3 hónapos felhatalmazást tartott támogathatónak, ez azóta még le sem telt.”

Az ellenzék tehát a DK, hiszen egyrészt a közlemény kiadója a DK, másrészt az ellenzék egyéb képviselői (feltételezem, lehetnek még ilyenek) vegyes állásponton voltak a koronavírus által kikényszerített törvénnyel kapcsolatban.

Kíváncsian várom, a többi ellenzéki párt veszi-e a bátorságot, hogy tiltakozzon a nevükben nyilatkozó, így őket kirekesztő DK-s közlemény miatt.

Vagy már belátták, hiábavaló hadakozni Gyurcsány klónhadserege ellen, inkább sorban állnak a kondérnál?

Azon felül, hogy a DK szerint – úgy tűnik – már csak a DK az ellenzék, nézzünk némi ízelítőt abból, mi is volt a helyzet a szintén zenész (vagyis ellenzéki = DK), ráadásul „függetlenobjektív” Index szerint március 22-én este. (23-án kívánta a kormány sürgősséggel tárgyalni a törvényt.)

Nemcsak azért érdekes az Index írása, mert „függetlenobjektív”, hanem azért is, mert lakájmédia lévén a legritkább esetben történik meg, hogy saját oldaluk információival kapcsolatban csúsztatni, félremagyarázni, hamisítani mernének...

DK

„A DK ezért azt javasolja, a felhatalmazást az Országgyűlés adja meg, és azt 15 naponként vizsgálja felül.” (Hoppá, nem is 3 hónap?!)

LMP

„...törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát.”

Párbeszéd

„A Párbeszéd azt kéri, hogy legyen egy „értelmezhető időkorlátja” a kormány felhatalmazásának.”

MSZP

Az Index sajnos nem tudott információt szerezni, azóta tudjuk, saját törvényjavaslatot nyújtott be a szocialista frakció, hogy június 30-áig hosszabbítsa meg a veszélyhelyzetben rendeletekkel bevezetett rendkívüli intézkedések hatályát.

Momentum

„Harminc nap elteltével rendszeresen meg kell vizsgálni, hogy indokolt-e fenntartása.”

Jobbik

„Legyen a törvényben határidő: 60, 90, 120 napra kapjon a kormány felhatalmazást.” (Ez egy másik indexes cikkben jelent meg.)

Akkor most (már megint) ki hazudik?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.