Emelné az első kerületi bérlakásárakat a párbeszédes polgármester

Már közel háromszázan írták alá az új rendelet elleni petíciót.

Magyar Nemzet
Forrás: 24.hu2020. 11. 23. 12:00
null
V. Naszályi Márta a párbeszéd színeiben lett 2019-ben az I. kerület polgármestere Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petíciót indítottak az új lakásrendelet ellen, amit a 24.hu szerint csaknem háromszáz lakó írt már alá. Nehezményezik a lakbérek megemelését, de azt is megfogalmazzák, hogy a lakásokat az önkormányzat a jelenlegi bérlőknek nem adja el a fővárosi vagyonátadó bizottság 1994-ben kelt határozatára hivatkozva – írta az internetes portál. Az új rendelet szerint négyzetméterenként 425 forintról 650 forintra emelné a budai lakásárakat az első kerület balliberális polgármestere. V. Naszályi Márta a döntésével kapcsolatban úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem akarnak kibabrálni senkivel, csak tiszta helyzetet akarnak teremteni. A lakásrendelet ugyanakkor ellentmond a Párbeszéd városvezetője részéről a tavalyi önkormányzati választási videóban elhangzottaknak: ott éppen a megfizethető bérlakásokért kampányolt (50:45-től a polgármester megszólalása).

[embed]https://www.facebook.com/watch/?v=2454153061472363[/embed]

– Kezdeményezzük, hogy akik a lakásprivatizációkor, a ’90-es években nem vásárolhatták meg a bérleményüket, azok most megtehessék

– mondta tavaly V. Naszályi Márta.

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában tévesen azt írtuk, hogy V. Naszályi Márta a Momentum Mozgalom politikusa. Azonban a polgármester a Párbeszéd párt tagja. A hibáért elnézést kérünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.