EP-választás: Péntekig várja az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

Péntekig várja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztettek: az Európai Parlament magyar tagjainak választását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amelyik előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak.

A hirdetési árjegyzékeket a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatni a számvevőszékhez, az ÁSZ így március 8-ig fogadja be azokat elektronikus úton a [email protected] címen. A számvevőszék a bejelentéseket postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja.

Az Állami Számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban közzéteszi a www.asz.hu oldalon, a lista az „Európai Parlamenti választás 2019” menüpont alatt tekinthető meg.

A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi. Így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek – írták. Hozzátették: az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.