Erdő Péter: Isten nem hagyja magára az emberiséget!

– Meg kell építenünk a szeretet hídját, a szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni – hangsúlyozta a bíboros.

Magyar Nemzet
2020. 11. 28. 19:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A világjárvány ideje sokak számára gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást jelentett. Pedig ez az alkalom arra, hogy elgondolkozzunk az életünkről – kezdi Erdő Péter bíboros adventi videóüzenetét. Mint fogalmaz, az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. – Gondoljunk a híd építésére. Az élet hídját kell megépítenünk. Különösen dolgoznak ezen maguk a szülők is, de az orvosok, a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik – teszi hozzá a bíboros.

Erdő Péter szerint meg kell építenünk a szeretet hídját is, a szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni a felnövekvő nemzedéknek. – Tehát a szülők ezt a drága kincset úgy adják tovább, hogy majd egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész, derűs embereket nevelnek – közli a bíboros, majd így folytatja: – De tovább kell adnunk, meg kell építenünk a tudás hídját is. Mindazt, amit az emberiség tudásban felhalmozott, tovább kell adnia a jövőnek, hogy tovább építhessék a következő nemzedékek. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak. És ez a felelősség bennünket is, mai nemzedéket különösen terhel. De ez a kihívás egyben nagyszerű feladat is. Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének – mutat rá a bíboros.

Adventi videóüzenete végén Erdő Péter hangsúlyozza: – Isten nem hagyja magára az emberiséget. Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító, örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait! Gondoljunk arra, hogy 2021 szeptemberében itt Budapesten eucharisztikus világkongresszus lesz! – üzeni a bíboros.

Erdő Péter bíboros adventi videóüzenete itt tekinthető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.