Eredményes volt az útzár az M3-as autópályán

Az autópályát és annak kerülőútjait is lezárták a pénzügyőrök, dohánycsempészeket kerestek

Végh Attila
Forrás: NAV2020. 09. 22. 12:20
NAV cigarettacsempész elfogás
Forrás: NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő reggel hét órakor teljes, az M3-as autópálya szabolcsi, ukrán és román határhoz közeli szakaszát is érintő útzárat rendelt el a Nemzeti Adó és Vámhivatala. A szeptember 21-i akcióban minden olyan járművet átvizsgáltak, mely a kockázatelemzés módszere alapján alkalmas lehetett dohánycsempészésre. Leginkább a kisbuszokat, furgonokat terelték ki a forgalomból, s már az akció elején elfogtak egy csempészt.

 

Fotó: NAV

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pénzügyőrei az M3-as autópályán és annak kerülőútjain tartottak közút ellenőrzést. Reggel nyolc órakor egy román kisbusz átvizsgálásakor a nyomozók cigarettakereső kutyája az autót körbejárva jelzést adott, megérezte a dohány szagát. Cherry, a német juhász szimata nem csalt, a furgon rakterében, hat táskában 350 karton, magyar zárjegy nélküli, adózatlan cigarettát rejtettek el, de a nyomozók 78 liter igazolatlan eredetű és származású pálinkát is találtak.

Fotó: NAV

A több mint ötmillió forint értékű dohányt és alkoholszármazékot a pénzügyőrök lefoglalták, a sofőr ellen költségvetési csalás elkövetése miatt büntető eljárás indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.