A Google törölte a PestiSrácok.hu harmadik YouTube-csatornáját is

Egy hetet sem élt a PestiSrácok.hu PestiTV néven indított, immáron harmadik YouTube-csatornája, amelynek sem a nevében, sem az e-mail címben, amelyről regisztráltak, nem volt nyoma a PestiSrácok kifejezésnek.

Forrás: PESTISRÁCOK.HU2020. 02. 21. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hetet sem élt a PestiSrácok.hu PestiTV néven indított, immáron harmadik YouTube-csatornája, amelynek sem a nevében, sem az e-mail címben, amelyről regisztráltak, nem volt nyoma a PestiSrácok (PS) kifejezésnek.

Mindössze azáltal lehetett a portálhoz visszavezetni, hogy a feltöltött videókat beágyazták a PS weboldalára feltöltött anyagokba. Ez volt a harmadik PS YouTube-csatorna, amit likvidált a Google, míg az elsőt állításuk szerint a közösségi elvek megsértése miatt, a másik kettőt indoklás nélkül. A PS hozzáteszi, a YouTube felhasználó szabályzatában semmilyen kritérium nem szól arról, hogy egy törölt felhasználó új néven ne indíthatna új csatornát. Önkényes, és a PS álláspontja szerint jogsértő döntésükkel 10-20 ezer embert zárnak el a PS videóanyagaitól. Első körben a Google fővárosi székháza előtt tüntetéssel fejezték ki ellenállásukat a mamutcég diszkriminatív cenzúrája ellen, következő lépésként precedens értékű pert indít a PS, mert meggyőződésük, hogy minden egyes Magyarországon szolgáltató cégre vonatkoznak a magyar törvények.

A több éve működtetett, összesen több, mint 700 videóanyagot tartalmazó YouTube-csatornát február 7-én törölték azt követően, hogy pedofíliával, gyermekek szexuális kihasználásával foglalkozó anyagukhoz feltöltöttek egy olvasójuktól kapott felvételt. A videón minden olyan képrészletet elmostak, amely bármilyen közösségi elveket, jogokat sérthet. A fájlt annak érdekében, hogy egy bűncselekményre felhívják a figyelmet, a rendőrségnek is elküldte a portál. Megkérdezték, hogy találkoztak-e már a videóval, milyen bűncselekmények merülhetnek fel annak kapcsán, folyt-e eljárás az ügyben, vagy most indítanak-e nyomozást, miután rendelkezésükre bocsátották a képsorokat. A videó egyébként nem is volt nyilvánossá téve, csak vázlatként elmentve a szerkesztői felületen – ennek ellenére került törlésre a csatorna.

A PS hiába értesítette a Google-t arról, hogy mi történt, és próbálták a cég magyarországi vezetőjével tisztázni a dolgot, a csatorna aktiválását megtagadták, sőt, arra sem mutattak hajlandóságot, hogy visszaadják a tulajdonukat képező, több évnyi felbecsülhetetlen értékű mozgókép anyagot.

A portál YouTube-csatornájának likvidálása után néhány nappal egy másik e-mail címről regisztrált PestiSrácok elnevezésű csatorna is csak néhány napot élt. Mindössze öt videó volt rajta, amikor törölték, tudósítások és interjúk, amelyekben semmilyen szabálysértő, közösségi elveket sértő tartalom, elem nem volt és nem is lehetett. Harmadik csatornájukat már tudatosan úgy regisztrálta a PS, hogy sem annak elnevezésében, sem a regisztráló e-mail címben ne utaljon semmi a PestiSrácokra. A PestiTV csatornát egy nappal a Google székháza előtt tartott tüntetés után törölték.

NINCS OLYAN SZABÁLY, HOGY TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ ÚJ NÉVEN NE INDÍTHATNA ÚJ CSATORNÁT

A PS áttekintette a YouTube felhasználó szerződési feltételeit, amelyben semmilyen kitétel nincs arra vonatkozóan, hogy akinek a csatornáját törölték, az más néven, más címről ne hozhatna létre új csatornát, így azonban csak arra tudnak gondolni, hogy a cég önkényes döntéséről van szó, amely már nem a kifogásolt tartalmak, hanem kifejezetten a PS ellen irányul.

Eközben az egyik balliberális portál, a 444.hu csütörtökön hazugsággal vádolta meg a PS-t – írta a portál. Cikkük szerint nem lehetett bűncselekmény leleplezése a céljuk a gyermekpornográfiát tartalmazó videó feltöltésével, ugyanis a rendőrségtől megtudták, hogy egy két éves videóról van szó, az azon látható bűncselekményt kinyomozták, az elkövetőket beazonosították. Csakhogy erről a PestiSrácok a rendőrségtől a 444.hu-val ellentétben, a mai napig nem kapott tájékoztatást. A PS-nek mindössze annyit írtak, hogy továbbították az illetékeseknek a videót. Megkeresték a Google-t is, akik továbbra sem hajlandóak foglalkozni ügyük érdemi kérdéseivel, csak azt erősítették meg, hogy ezután is zéró toleranciát alkalmaznak a közösségi elveket megsértő felhasználókkal szemben.

A PestiSrácok másik videómegosztó portálon indít új csatornát, amelyet hamarosan bemutatnak az olvasóiknak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a harcot feladnák a mamutcéggel szemben. A PestiSrácokkal szemben egyértelműen politikai okokból alkalmazott diszkriminatív eljárás miatt, amely súlyosan sérti a sajtószabadságot, jogi lépéseket tesznek – olvasható a PestiSrácok cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.