Facebookos ellenzéki tarhálás

Milyen ember Márki-Zay?

Juhász Attila
2019. 04. 26. 8:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hódmezővásárhelyi polgármester – ha hihetünk neki – félig-meddig nyilvánossá tette családja jövedelmét annak okán, hogy állítólag képtelen teljesíteni a rá jogosan kiszabott pénzbírságot.

Nézzük a tényeket.

Három perben veszített. Mindháromban jó hírnév megsértése az indok. A megtámadottak: a helyi kórház, egy vállalkozás és egy magánszemély. Mindhárom esetben kiderült, hogy valótlant állított, aminek következménye van, de nem csak következménye, felelőse is, akit Márki-Zay Péternek hívnak.

Ő az a megalapozatlanul sértegető kampányguru, polgármester, akit nyúlfarknyi pályafutása (ámokfutása) során már háromszor is utolért a végzete. Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterének jellemrajza gyönyörűen kirajzolódik abban, milyen méltósággal viseli azt, amit tettei miatt rá kirónak. Ő ugyanis, ahelyett, hogy elnézést kérne és megígérné (majd megfogadná!), hogy ilyet a jövőben nem tesz, „szabad véleménynyilvánítás” korlátozásáról hadovál és – sajtóértesülések szerint – akár az Európai Bíróságig is elviszi az ügyet. Csakhogy ahhoz (is) pénz kell, ami felfedi jellemének egy még alantasabb vonását.

Azzal a felütéssel kér pénzt, hogy „sokan jelezték, hogy szeretnének támogatni”.

Hogy is van ez? Ne kérdőjelezzük meg, a „sokan”-t, de tegyük fel a kérdést, hogy akkor meg mi végre is a tarhálás? Erre pedig önmaga ad választ azzal, hogy elárulja hova is utalják majd hívei összekuporgatott pénzüket.

Idézzük: „per- és kampányszámlámra”.

Tehát, mit is szeretne az ide érkező pénzzel kezdeni? Kampányolni? Nem volna becsületesebb azt mondani, hogy a nagy országos kampányolásban, utazgatásban elfogyott a zsé, és most benneteket, hódmezővásárhelyieket kell lehúznom némi aprópénzre, hogy folytatni tudjam az országos politikai ámokfutásomat? Hogy elfogyott a benzinpénz, amin megint majd Gödöllőre mennék kampányolni! Becsületesebb, Márky-Zay esetében...? Becsületes ember vállalja tetteinek, szavainak következményét. (Böcsületes magyar ember nem hajlik, hanem törik – mondta volt mindig nagyapám!)

Egy polgármesteri fizetésre például minden bank szívesen és bőkezűen hitelezne, sőt, bizonyára lenne a világon nem egy olyan közéleti szereplő, aki pénze híján, ha már úgy adódik, leülné a büntetését. Márky-Zay nem ilyen.

De milyen ember lehet az a Márky-Zay, aki háromszorosan visszaeső sértegetőként még azzal is kampányol, ami egy becsületes embernek szégyene volna?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.