Fantomszervezettel kelt hangulatot Simó Endre

Fantomszervezete nevében Simó évek óta bírálja a kormány intézkedéseit, minderről pedig úgy számol be a balliberális média, mintha egy mérvadó, valós támogatottsággal bíró civil közösségről lenne szó.

Magyar Nemzet
2020. 01. 25. 7:34
Simó Endre; Faragó Ferenc Mihályné
Budapest, 2013. május 2. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum (MSZF) alapítója (b) és Faragó Ferenc Mihályné (k) közös sajtótájékoztatót tart a nő kőbányai lakásában 2013. május 2-án, amelyből hamarosan kilakoltatják Faragóné 11 tagú családját jelentős rezsitartozása miatt. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a Magyar Szociális Fórum, sem alapítója, Simó Endre (képünkön) neve nem szerepel a civil szervezetek jegyzékében – derül ki a Bíróság.hu hivatalos adatbázisából. Mindez azért figyelemre méltó, mert fantomszervezete nevében Simó hosszú évek óta bírálja a kormány intézkedéseit, egyúttal javaslatokat tesz szakpolitikai kérdésekben, minderről pedig úgy számol be előszeretettel a balliberális média, mintha egy mérvadó, valós támogatottsággal bíró civil közösségről és vezetőjéről lenne szó. A Magyar Szociális Fórum az utóbbi években elsősorban a téli időszakban, kihűlés miatt elhunytak számának összesítésével és közlésével hívta fel magára a figyelmet.

A speciális adatokkal kapcsolatban a fantomszervezet semmiféle hivatkozást nem jelöl meg, a jelenség okait pedig rendre a kormány embertelenségére vezeti vissza. – A hatalom közönyös a szenvedéssel szemben, a hajléktalanság kriminalizálásával próbál úrrá lenni a társadalmi gondokon – hangoztatta korábban Simó a hajléktalantörvénynek nevezett, a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés hatályba lépése után. Pedig a jogszabály lényege éppen az, hogy a hajléktalanokat az utcáról biztonságos szállásokra tereljék. A fantomszervezet korábban bírálta a kormányt a nyugdíjasoknak adott rezsiutalványok miatt, mondván, a kabinet a tisztességes nyugdíjemelést akarja így elkerülni. Simóék tiltakoztak az új társadalombiztosítási törvény ellen is, azt állítva, hogy amiatt veszélybe kerül a nehéz és kiszolgáltatott helyzetben lévők egészsége. A hivatalosan nem létező szervezet alapítója egyébként már 2013-ban egyértelművé tette, hogy a Fidesz-KDNP-kormányt „nem célszerű hatalmon tartani”, legfeljebb abban az esetben kell szövetséget keresni vele, ha az országot és a társadalmat szélsőjobboldali veszély fenyegeti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.