Felbukkant a koronavírus, egész Kübekházát fertőtlenítik

Hétfőn este 8 órától virucidos fertőtlenítés alá vonják Kübekháza egész területét, miután vasárnap délután kiderült: bizonyítottan is felbukkant a faluban a COVID-19.

Forrás: Facebook2020. 09. 14. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester soron kívül, ma estére rendelte el Kübekháza ULV (Ultra Low Volume) melegködös fertőtlenítését, a helyszíni irányításra Gál István képviselőt kérte fel.

Molnár Róbert levelet küldött Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvosnak is, amelyben az ismert okokra hivatkozással, azonnali és teljes körű tesztelést kért a kübekházi iskola és óvoda dolgozóira és az intézménybe járó gyermekekre. Válasz ez ideig nem érkezett.

Kucsera Istvánné alpolgármester azt kéri a karanténba került gyermekek szüleitől, hogyha felmerül a fertőzés legkisebb gyanúja is, illetve igazolások és egyéb ügyintézés végett a gyermek háziorvosát, a személyes segítségnyújtást igénylő ügyekben a Segélyvonal Kübekháza számát hívják, ahol Nikodémusz Miklósné Kati non-stop fogadja a hívásokat és saját hatáskörben intézkedik.

- A segélyvonalnál egyelőre Áchim Eszterrel és Szűcs Andrea településüzemeltetési vezetővel hárman állnak szolgálatban, de szükség esetén további személyekkel is tudjuk bővíteni létszámukat – mondta az alpolgármester, aki arra kéri az idős, beteg, egyedül élő lakókat, hogy ha lehetséges, maradjanak most otthon, a segélyvonalon kérjenek segítséget bevásárlásaikhoz, állandó gyógyszereik feliratásához, kiváltásához és egyéb ügyeik intézéséhez – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.