Felmentettek egy nőt, aki halálra gázolta a férjét

A bíróság szerint jogos védelmi helyzetben cselekedett egy férjét halálra gázoló nő, az ügyészség fellebbezett

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 09. 22. 12:30
Üllés helyszíni szemle 2017.12. 27.
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Törvényszék jogos védelem miatt felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolt nőt, aki halálra gázolta az őt bántalmazó férjét. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szeptember 21-én fellebbezést jelentett be az első fokú ítélettel szemben.

2017. december 27-én a Szegedhez közeli Üllés településen a karácsonyi ünnepek után súlyos konfliktus alakult ki egy házaspár között a férj folyamatos alkoholizálása miatt. Az akkor is erősen ittas férfi durván bántalmazta a feleségét. A nő beült a házuk előtt parkoló autójukba, azzal kívánt elmenekülni. A nyomozás adatai szerint ezt a férfi úgy kívánta megakadályozni, hogy továbbra is életveszélyesen megfenyegetve a nőt az autó elé ugrott. A nő nem fékezett, elgázolta a férfit.

A Szegedi Törvényszék a bizonyítékok értékelése, az ügy előzményeire vonatkozó tanúvallomások és a szakértői vélemények után egyetértett a védelem álláspontjával, és jogos védelmi helyzetnek ítélte meg a megvert, megfélemlített nő cselekedetét, akit felmentett a vádak alól.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezés jogosságát megállapítva, azt fenntartva bizonyításkísérlet megtartását indítványozta, szakértők bevonásával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.