Fidesz: A baloldal most is aláírásokat gyűjt a vakcinák ellen

A baloldali pártok továbbra is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen – mutatott rá a Fidesz.

2021. 04. 05. 17:04
Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2017. március 4. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt tisztújító kongresszusán a fõvárosi Millenárison 2017. március 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a baloldali pártok másokat lebeszélnek, politikusaik magukat bezzeg sorban beoltatják – írta hétfői közleményében a nagyobbik kormánypárt. Arra reagáltak, hogy a szivárványkoalíció vezetői egy facebookos videóban azt hangoztatták, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Felhívták a figyelmet az ebben rejlő képmutatásra, és emlékeztettek:

a baloldali pártok felelőtlen kampányának az áldozata a saját önkormányzati képviselőjük is, aki nem fogadta el a kínai vakcinát, majd megbetegedett és meghalt.

A Fidesz arra is felhívta a figyelmet, hogy különböző platformokon még ma is gyűjtik az aláírásokat a baloldali pártok a keleti vakcinák ellen.

A brüsszeli vakcinaszállítások lassúsága miatt keleti vakcinák nélkül egymillióval kevesebb ember lenne beoltva ma Magyarországon

– tették hozzá, felszólítva a baloldali pártokat, hogy hagyják abba a vakcinák elleni aláírásgyűjtést és a kórházak, rendelőintézetek felelőtlen rágalmazását.

Elsőként lapunk írta meg, hogy

a baloldalon is kezdenek ráeszmélni, hogy hibás döntés volt az oltásellenes kommunikáció.

Mostanra a baloldali összeborulás pártjai visszakoznának a keleti vakcinák elleni hisztériakeltésből, ezért is a tűzoltást szolgálhatja a videójuk.

Emlékezetes, hogy miután a baloldali politikusok hevesen támadták az orosz és a kínai oltóanyagot, később elkezdtek úgy nyilatkozni, hogy maguknak beadatnák akár ezeket a vakcinákat is. A baloldal informális vezére, Gyurcsány Ferenc március elején pedig még arról írt, hogy összeomlott (sőt, nem is létezett) az oltási rendszer, egy hónapon belül azonban őt is beoltották. A DK elnöke valószínűleg idős kora miatt kapta meg a vakcinát, azonban az elég valószínű, hogy a keleti oltóanyagok nélkül még nem került volna sorra.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az állampolgárságról szóló 2004. évi népszavazás és a 2015-ös migrációs válság után a baloldal a koronavírus-világjárvány kapcsán is rossz politikai kommunikációs stratégiát választott, amit utólag megpróbál letagadni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.