Fidesz: A miskolci városvezetés alkalmatlan a rend fenntartására

Nemcsak a közterületeken, hanem a közlekedési járműveken is egyre gyakoribbak az atrocitások a borsodi megyeszékhelyen.

2021. 04. 16. 13:11
null
Fényes nappal Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy fiatal édesanyát támadtak meg hetekkel ezelőtt fényes nappal Miskolc belvárosában, a hír a napokban jutott el hozzánk, a hölgy még a mai napig is fél egyedül kimenni az utcára – erről beszélt pénteken sajtótájékoztatón Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

A kormánypárti önkormányzati képviselő elmondta: a támadás a Centrumnál történt. Szavai szerint egy láthatóan bódult állapotban lévő férfi minden szó nélkül, nekifutásból oldalba rúgta az édesanyát, majd pedig elmenekült a helyszínről.

– A hölgyhöz járókelők szaladtak oda, hogy segítséget nyújtsanak. Annyi lélekjelenléte volt, hogy kislányát magához tudta még húzni, hogy neki ne essen baja. Ezek az atrocitások meglátásunk szerint sajnos kezdenek rendszeressé válni, hiszen bódult és feltehetően valamilyen kábítószer hatása alatt álló fiatalok kéregetnek, szólítanak le éppen arra sétálókat, vagy fenyegetnek meg tisztességes miskolciakat – mutatott rá Nagy Ákos. Hozzátette: a probléma már területileg is egyre kiterjedtebb, hiszen a korábban a nyomortelep-felszámolással kiszorított csoportok mára az Újgyőri főtéren, az Újgyőri piacnál, a belvárosban verődnek bandákba, és tartják félelemben az arra járókat.

Egy férfi fényes nappal machetével szállt fel a villamosra
Fotó: Fidesz Miskolc

– Sajnos már nemcsak a közterületeken, hanem a miskolci közlekedési járműveken is egyre gyakoribbak az atrocitások.

Legutóbb hallhattunk arról, hogy egy villamos vezetőjét egy többszörösen visszaeső, büntetett előéletű férfi megfenyegette, aki egy bátor miskolci hölgy közbelépésére végül leszállt a járműről.

Sajnos meg kell említenünk azt az esetet is, amikor egy ittas, vagy pszichésen korlátolt utas a kezében machetével szállt fel a villamosra és inzultálta a környezetét. Ezek az esetek azt jelzik, hogy a közrend megbicsaklott Miskolcon, egyre kevesebb a rendész – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: több tízmillió forinttal kevesebbet költ a város a közbiztonság fenntartására, és radikálisan csökkent a miskolciak szubjektív biztonságérzete is.

Nagy Ákos emlékeztetett arra, hogy a Fidesz–KDNP 2010-től komoly harcot folytatott a nyomortelepek felszámolásért, a fészekrakók kiköltöztetéséért, a közterületek rendjének megerősítéséért.

Létrehozta az önkormányzati rendészetet, a területi seriffrendszert, több száz kamerát szereltetett fel Miskolc számos pontján, járőrpárosok felállítását támogatta a városi rendőrkapitányság segítségével. – A jelenlegi baloldali városvezetés alkalmatlan a rend fenntartására. A Fidesz–KDNP miskolci frakciója felszólítja a városvezetést, hogy növelje a rendészek jelenlétét a városban, tegyen rendet a belvárosban és állítsa vissza a közrendet és a miskolciak biztonságérzetét, illetve adja vissza azt a hetvenmillió forintot, amit elvett a miskolciak biztonságának fenntartásához szükséges összegből! – emelte ki a fideszes frakcióvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.