Fidesz: A trükkök százait Gyurcsányék vetették be

A Gyurcsány-kormányok tönkretették, eladósították az országot, folyamatosan csak elvették a pénzt a családoktól, az egészségügyből, az oktatásból, az idősektől – közölte a kormánypárt.

Forrás: MTI2019. 07. 29. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok a Gyurcsányék beszélnek trükkökről, akik még Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint is kormányzásuk alatt „trükkök százait” vetették be – közölte hétfőn a Fidesz a távirati irodával.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva írta, hogy Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján a jövő évi költségvetés módosítására szólított fel, hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjakra. Hozzátette: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után. A számok azonban makacs dolgok – jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások.

A Fidesz erre úgy reagált: a Gyurcsány-kormányok tönkretették, eladósították az országot, folyamatosan csak elvették a pénzt a családoktól, az egészségügyből, az oktatásból, az idősektől, hogy abból tömködjék a költségvetési lyukakat „és a saját zsebüket”.

Közölték továbbá: ma két és félszer többet fordít a kormány a gyermekes családok támogatására, 770 milliárddal többet egészségügyre, 645 milliárddal többet oktatásra, 833 milliárddal többet nyugdíjakra, mint amennyit a baloldal fordított 2010-ben.

A Fidesz mindemellett megjegyezte, hogy az ország gazdasági növekedési pályára lépett. Az uniós átlag fölötti a növekedés, amelyet a magyar gazdaságra, a gyermekes családokra, az idősekre, az oktatásra, egészségügyre, a magyar falvakra és városokra forgatnak vissza – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.