Fidesz: Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát

Brüsszel az elmúlt években többször próbálkozott állandó betelepítési keretrendszer létrehozásával, de a botrányos körülmények között elfogadott kvótát szinte senki nem hajtotta végre.

Forrás: MTI2019. 06. 21. 12:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát – mondta Dunai Mónika (Fidesz) pénteki sajtótájékoztatóján, az Országházban.

– Ez abból a közleményből derül ki, amelyet a menekültek világnapja alkalmából adott ki az Európai Bizottság. Az uniós testület továbbra is kötelező és állandó jellegű betelepítési kvóta létrehozásán dolgozik, globális áthelyezési mechanizmusról és legális migrációs útvonalakról beszél – mutatott rá.

A képviselő szerint Brüsszelben azt akarják, hogy Európa összes országa – így Magyarország is – bevándorlóországgá váljon.

– Brüsszel az elmúlt években többször próbálkozott állandó betelepítési keretrendszer létrehozásával, de a botrányos körülmények között elfogadott kvótát szinte senki nem hajtotta végre.

Dunai Mónika kijelentette: Magyarország ezután sem fogad el semmilyen kényszerbetelepítést. Erről a magyarok már többször döntöttek, legutóbb az európai parlamenti választáson hatalmazták fel a kormánypártokat, hogy küzdjenek a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért – mondta.

Közölte: a brüsszeli tervek egy irányba mutatnak, minél több migránst akarnak Európába hozni. Szerinte ezt mutatja a kötelező betelepítési kvóták, a migránskártyák és a migránsvízum ügye is. Azonban „mi mindent meg fogunk tenni”, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető akarata ellenére migránsok befogadására – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.