Fidesz: Szégyen, amit a baloldal ebben az évben művelt

A nagyobbik kormánypárt szerint 2020-ban az egész ország példaértékűen védekezett a járvány ellen, csak a baloldal akarja ebből magát kihúzni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI-OS2020. 12. 31. 15:13
SZABÓ Tímea; TÓTH Bertalan; GYURCSÁNY Ferenc; SZÉL Bernadett; KUNHALMI Ágnes; KERESZTES László Lóránt; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó; JAKAB Péter
Az LMP-frakcióvezetője szerint is volt olyan baloldali párt, amelyik bizonyos oltások ellen kampányolt MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az év utolsó napja sem kivétel, a baloldal most sem segíti, hanem akadályozni akarja a járvány elleni védekezést. Szégyen, amit a baloldal egész évben művelt – így reagált a Fidesz a baloldali pártok azon nyilatkozatára, amelyben a kormány járvány- és válságkezelése, valamint „az önkormányzatok kivéreztetése” ellen fejezték ki a tiltakozásukat. A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd szerint ugyanis az Orbán-kormány lemondott az ellenzéki vezetésű településeken élő mintegy két és fél millió magyarról, lerombolja a magyar önkormányzatiságot, a járvány és a gazdasági válság kezelése helyett pedig elszórta a pénzt.

A nagyobbik kormánypárt válaszul a baloldali pártszövetség vádaskodásaira kijelentette:

az ellenzék ellenzett minden járvány elleni védekezéshez szükséges döntést, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, a védekezéshez szükséges forrásokat, végigkamuzták az évet, kamuvideókat és álhíreket gyártottak, támadták a védekezésben résztvevőket és lejárató kampányt folytattak Magyarország ellen.

Ezzel szemben – hangsúlyozták – a kormány minden pénzt és erőforrást biztosít a járvány elleni védekezésre, az egészségügyi védőeszközökre, a vakcinák beszerzésére, a gyermekes családok, a munkahelyek és a magyar gazdaság védelmére.

A Fidesz közleményében rámutatott:

2020-ban az egész ország példaértékűen összefogott, és segíti a járvány elleni védekezést, csak a baloldal és a baloldali polgármesterek akarják ebből magukat kihúzni.

Mivel a baloldal szerint az iparűzési adó megfelezése veszélyezteti az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatásokat, a nagyobbik kormánypárt arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyi iparűzési adó felezése a magyar kis- és középvállalkozásokat, ezáltal a helyi munkahelyeket védi. Ezzel együtt – tették hozzá – a kormány jelentős összegekkel támogatja az önkormányzatokat, és megszabadította az önkormányzatokat a baloldali kormányzás alatt felhalmozott 1300 milliárd forintos adósságuktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.