Figyelem! Magyarország az Iszlám Állam célkeresztjébe került

Tartsuk szárazon a puskaport.

2021. 06. 06. 8:45
null
Forrás: Pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix aggodalommal figyeli, hogy mi történik Európában. Nagyon rossz irányba mennek a dolgok, konstatálta ilyenkor mindig, amikor ezekre az aggasztó témákra gondolt. Hiszen egyre jobban elszaporodtak az utóbbi években az erőszakos bűntények, vandál randalírozások, terrorcselekmények.

Összehasonlítva a nyugati világgal, Magyarország a béke és a nyugalom szigete. Gondoltuk eddig joggal, hiszen nálunk nem voltak erőszakos cselekmények az utcákon például az izraeli–palesztin konfliktus kapcsán és nem randalírozott felbőszült migránstömeg sem, mint számos nyugat-európai országból érkezett hírügynökségi felvételeken. De a héten történt valami ami jó, ha kimozdít minket a komfortzónánkból.

Megakadályozta a Terrorelhárítási Központ, hogy robbantásokat hajtson végre – többek közt – a labdarúgó-Eb magyar helyszínén a magát iszlamistának tartó magyar férfi, akit a TEK felszámoló egységei Kecskeméten fogtak el kedden. A beszámolók szerint a Terrorelhárítási Központ felderítői hetek óta figyelték a 21 éves egyetemi hallgató internetes tevékenységét, aki aktív résztvevője volt több internetes iszlamista fórumnak. Ezeken a dzsihadista propaganda mellett terrortámadásra való felkészülésről, az ezekhez szükséges eszközökről, módszerekről és anyagokról cseréltek eszmét. Valamint szembetűnő a fiatalember vonzódása a szélsőségesen radikális, szélsőbalos Antifa szervezethez is – írta meg a Magyar Nemzet az aggasztó eseményről írt cikkében.

„A fiatalember vállalta azt, hogy összeszerelt csőbombát készít, és Magyarország területén kívánja ezt felhasználni olyan tömegrendezvényen, amely vagy Budapesthez, vagy Magyarország más területéhez köthető” – mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója.

Az elfogott férfiről számos dolog kiderült azon kívül, hogy áttért az iszlám hitre és felesküdött az Iszlám Államra. A radikalizálódó magyar egyetemista dzsihadista arab neve Hüsseyin Ziyad V. A fővárosban járt egyetemre, átlag feletti körülmények között élt és szocializálódott, édesapja pedig a hírek szerint egy neves kecskeméti ügyvéd. Mindez azért aggasztó, mert gyakorlatilag senkinek sem volt gyanús, hogy mire készül a fiatal férfi, hiszen látszólag normális életet élt. Nagyon nehéz kiszúrni és kiszűrni az ilyen embereket. Az úgynevezett „darkweb”-en terjesztette a gondolatait, ahol iszlám radikálisokkal cserélt eszmét. Kiderült az is, hogy a budapesti foci-Eb mellett még két potenciális célpont is tervbe volt véve. A második a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus lett volna, ahol Ferenc pápa is beszédet fog tartani, illetve harmadik célpontként felmerült az őszi Vadászati Világkiállítás. Az információk szerint a magyar politikai élettel annyiban foglalkozott, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, immár miniszterelnök-jelölt Facebook oldalát kedvelte, illetve a Színművészeti Egyetem körül kialakult baloldali ellenállást is nyomon követte.

– Ez bizony aggodalomra ad okot, hiszen ezek szerint immár Magyarország is potenciális helyszínévé vált a terrorizmusnak. Az adhat mindössze némi biztonságérzetet, hogy a TEK nagyszerű munkát végzett. Annyi azonban bizonyos, hogy nem dőlhetünk hátra, annak ellenére sem, hogy hazánkban átlagon felüli a közbiztonság. Szembe kell néznünk azzal, hogy bizony Magyarország is az Iszlám Állam célkeresztjébe került – vonta össze a szemöldökét gondterhelten Felhévizy, majd visszaült a kedvenc foteljébe, és csak azért, hogy ne kényelmesedjen legalább mentálisan el, hozzáfogott végre a Gerilla második kötetének olvasásához.

(Borítókép: Illusztráció – Forrás: Pixabay.com)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.