Fogyatékossággal élő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás

Az online kiállításmegnyitót a K11 Művészeti Központban tartják, az eseményt interneten lehet követni.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 14:27
null
Meghívó az online kiállításmegnyitóra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó, online kiállításmegnyitónak ad otthont a K11 Művészeti és Kulturális Központ 2020. december 11-én. A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és a ParaArt Nemzetközi Egyesület együttműködésének köszönhetően minden évben fogyatékossággal élő művészek alkotásait mutatják be a kiállításon, és ez idén sem lesz másképp.

A tárlat egy olyan művészeti programban valósul meg, amely már 19 éve nyújt lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A program középpontjában a tehetséggondozás és az egyénre szabott fejlesztés áll. A kiállítás fővédnöke Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő.

„A két szervezet a társadalmi elfogadás, közös felelősségvállalás jegyében mutatja be fogyatékossággal élő embertársaink tehetségét, munkáját, életét. Az alkotások jól reprezentálják, hogy ezek a sérült, ám tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a világunkat, a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi kiállításon, találkozón mutatták be az alkotók tehetségüket, ezáltal az Alapítvány tevékenységét, mely egyben társadalmi érzékenyítő projekt is. Művészeti vezető: Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész” – áll a meghívóban.

 

Meghívó az online kiállításmegnyitóra

Az online megnyitóhoz a szervezők elektronikus felületein feltüntetett linken lehet csatlakozni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az alkotó művészek. A művészeti alkotások megtekinthetők a www.paraart.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.