Forgalomba álltak a kormányzati támogatásból vásárolt buszok

Fürjes Balázs ismertette, hogy összesen 34 szóló és csuklós Mercedes busz érkezett a több mint hárommilliárd forintos támogatásból.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 30. 18:04
FÜRJES Balázs
Budapest, 2018. december 19. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek. MTI/- Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örömmel látom, hogy a mai nappal maradéktalanul forgalomba álltak azok a szóló Mercedes, alacsony padlós buszok, melyeket száz százalékban a kormány extra támogatásából vásárolt meg Budapest” – írta közösségi oldalán a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs ismertette, hogy az extra támogatás a fővárosi közösségi közlekedés működéséhez nyújtott 12 milliárdos, és az M3 felújításához biztosított kétszázmilliárdos kormányzati támogatáson felüli összeget jelenti.

„Az új, környezetbarát Euro6-os buszok a Margitszigeten, a Belvárosban, illetve a budai hegyvidéken, a Rózsadombon és Zugligetben, a 26-os, 91-es, 178-as és 291-es vonalakon álltak forgalomba a mai nap”

– közölte az államtitkár, hozzátéve: összesen 34 darab, 17 szóló és 17 csuklós Mercedes busz érkezett a kormány által nyújtott 3,2 milliárd forintos támogatásból a BKV számára.

„A Volán-flottában forgalomba állt, harminc kék busszal együtt így

egy éven belül 64 vadonatúj, légkondis, alacsony padlós, azaz akadálymentes és környezetbarát autóbusz megvásárlásával tudtuk segíteni a budapesti buszpark környezetbarát megújítását.

E 64 csuklós és szóló busz hetente félmillió budapesti utast szállít, hetente félmillió budapesti közlekedését segíti” – írta Fürjes Balázs. Megjegyezte: a HÉV járműtendere folyamatban van, idén lezárják azt is.

[embed]https://www.facebook.com/furjesbalazsbp/posts/232748411667803[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.