Az unió a járvány közepén is a homoszexuálisok jogaira fókuszál

Az Európai Unió jogi lépéseket tesz azért, hogy beleszólhasson a tagállamok a homoszexuálisok jogait érintő kérdéseibe, figyelmen kívül hagyva azt, hogy az „egység a sokszínűségben”, a különbözőségek elfogadása magában foglalná annak elismerését is, hogy mi ragaszkodunk a biológián alapuló család definíciójához – mondta el Frivaldszky Edit a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az Emberi Méltóság Központ igazgatója szerint a genderideológia legnagyobb áldozatai a gyermekek, hiszen a nemátalakító műtéten átesettek egy igen nagy része később megbánja a beavatkozást.

Forrás: Kossuth Rádió2021. 04. 23. 11:55
null
A szervezők egyelőre ragaszkodnak a felvonuláshoz Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár az Európai Unió elismeri, hogy a család és annak fogalma tagállami hatáskörbe tartozik, de elindult az a jogi procedúra, amely szerint, ha a kérdésnek országokon átnyúló hivatkozásai vannak, az Európai Unió is dönthessen ezekben a kérdésekben. Ez azt jelenti, hogy ha egy homoszexuális pár örökbe fogad egy gyermeket valamelyik tagállamban, és olyan országba szeretnének költözni, ahol ez nem elfogadott, akkor annak az országnak el kellene fogadnia ezt a fajta kapcsolatrendszert, családdefiníciót – fejtette ki Frivaldszky Edit a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azzal kapcsolatban, hogy

az Európai Bizottság a járvány közepén erőszakosan kívánja elfogadtatni a homoszexualitást, a homoszexuális személyek házasságát.

Az Emberi Méltóság Központ igazgatója elmondta: a folyamat nem előzmény nélküli, ugyanis Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke már 2015-ben meglebegtette az egyik legnagyobb melegszervezet bankettjén, hogy minden tagállamnak kötelezően el kellene fogadnia a homoszexuálisok házasságát, 2020-as évértékelő beszédében az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen pedig kijelentette, hogy aki az egyik országban szülő, az a másik országban is szülő.

Elfogadás, feltételekkel

Ha megnézzük a család fogalmát, annak biológiai alapját, akkor Frivaldszky Edit szerint nem meglepő, hogy a nemzetközi dokumentumokban a család képezi egy társadalom alapját. Hogyha nem születnek emberek – márpedig az emberek egy férfi és egy nő kapcsolatából születnek –, akkor nem lesz, aki felépítse a társadalmakat.

– Főként Nyugat- Európában, de néhány más országban is azt látjuk, hogy ettől már elszakadt a jog, és már mást is családnak nevez. Ebből fakadóan az Európai Unióban is konfliktusok vannak, ezt szeretnénk orvosolni, de

figyelmen kívül hagyják, hogy az „egység a sokszínűségben”, a különbözőségek elfogadása magában foglalná annak elismerését is, hogy mi ragaszkodunk a biológián alapuló család definíciójához

– mutatott rá Frivaldszky Edit.

Megbánják a műtétet

Az Emberi Méltóság Központ igazgatója reagált az Alapjogokért Központnak arra a friss felmérésére is, miszerint a magyarok háromnegyede szerint két nem létezik, a férfi és a női, továbbá elutasítják azt is, hogy kisgyermekeken lehessen nemátalakító műtéteket végezni. – Ebben a mostani új gondolatvilágban, amit a genderideológia igyekszik uralni, a gyermekek az áldozatok – hangsúlyozta Frivaldszky Edit. Mint mondta, sajnos vannak olyan helyek a világon, ahol a szülő nem szólhat bele, vagy a szülő akarata ellenére végeznek ilyen műtéteket.

Az igazgató szerint ez azért is problémás, mert

a nemátalakító műtéten átesettek legalább harminc százaléka megbánja a műtétet, és utána már nem tudja használni az eredeti szerveket.

Egy-egy egészségesen működő emberi szervet nem lehetne működésképtelenné tenni, még az LMBTQ-közösség is egyetért abban, hogy ilyen műtéteket gyerekeken, kiskorúakon elvégezni nagyon nagy veszélyekkel jár.

A többség ellenzi a gyermekek nemátalakítását

– Az interszexuális nem azt jelenti, hogy létezik egy harmadik nem, hanem azt fejezi ki, hogy nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy egy interszexuális jegyekkel rendelkező személy a két nem közül melyikhez tartozik – reagált Frivaldszky Edit arra, hogy

Kanadában börtönbe került az az apa, aki megpróbált tiltakozni az ellen, hogy a tizenéves lányán nemátalakító műtétet végezzenek el, mert az anya állítólag hozzájárult ahhoz.

Mint elmondta, az egy dolog, hogy mit képviselnek a lobbiszervezetek és a döntéshozók, de azért a tömegek még a nagyon liberális országokban sem tartják helyesnek ezeket a beavatkozásokat, főleg hogy ha egy család életébe ennyire beleszólnak, ha egy embert börtönbe küldenek azért, mert nem engedi, hogy megcsonkítsák a gyermekét, vagy olyan hormonkezeléseket végezzenek rajta, amit később megbánhat – zárta szavait az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.