Fülöp Attila: A gyermekvédelmi hálózatot erősíti majd a nevelőszülői gyed

Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Nógrád megyei Taron, a Háromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthonában tartott közösségi rendezvényen.

Forrás: MTI2019. 08. 15. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila kifejtette, a rendezvény célja a nevelőotthonokban élő gyerekek személyes kapcsolatainak fejlesztése, a közösség iránti bizalom kialakítása, mert ezek a készségek általában hiányoznak a családból kiemelt kiskorúak esetében.

Az államtitkár hozzátette: Magyarországon jelenleg 15 ezer gyermek él nevelőszülőknél, 8 ezer pedig nevelőotthonokban.

A cél a nevelőszülői hálózat megerősítése, fejlesztése, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek jó példát lássanak. A gyermekvédelem tavaly megkezdett fejlesztésének részeként 2020. január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet is – közölte.

Fülöp Attila elmondta, el szeretnék érni, hogy a gyermekvédelemben dolgozók minden területen nagyobb megbecsülést kapjanak, hiszen ez a hivatás napi 24 órás elfoglaltsággal jár.

A gondozottaknak is jó, ha családban nőhetnek fel, jó példákat látva – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.