Globalista programmal lobbizik a Soros-szervezet

A TDWG a legutóbbi magyar ország­gyűlési választások idején azzal a deklarált céllal jött létre, hogy harcoljon a kulcsfontosságú NATO- és EU-országok „demokratikus eróziójával” szemben.

2020. 02. 20. 10:03
Georges Soros, Chairman of Soros Fund Management, attends the annual conference of the Institute for New Economic Thinking at the OECD headquarters in Paris
A milliárdos NGO-kat használ ideológiája terjesztésére Fotó: REUTERS/Charles Platiau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali, globalista program elfogadtatásán dolgozik a Soros Györgyhöz kötődő Transzatlanti Demokratikus Munkacsoport (Transatlantic Democratic Working Group, TDWG), amely a szintén a milliárdos spekuláns által támogatott German Marshall Foundból nőtt ki – számolt be róla a napokban az amerikai konzervatív jogvédő Judicial Watch honlap a korrupciós krónikák rovatában. A TDWG 2018 áprilisában, a legutóbbi magyar ország­gyűlési választások idején azzal a deklarált céllal jött létre, hogy harcoljon a kulcsfontosságú NATO- és EU-országok „demokratikus eróziójával” szemben. Azonban a konzervatív jogvédők összeállítása szerint a TDWG valójában a nyílt társadalmak eszméjét elvető országok szuverenitását gyengítené. Hazánk mellett Lengyelországban folytatják legintenzívebben a tevékenységüket, mivel az említett két állam ragaszkodik a nemzeti identitása megőrzéséhez, és ellenállnak a külföldi kormányok és NGO-k befolyásszerzésének, továbbá az illegális bevándorlást is ellenzik.

A milliárdos NGO-kat használ ideológiája terjesztésére
Fotó: REUTERS/Charles Platiau

Ezzel szemben a Judicial Watch ismertette Orbán Viktor álláspontját is, és leszögezték, hogy a miniszterelnök szerint a balkáni migrációs válságban szervezőként vett részt a Soros-hálózat. Arra is rámutattak, hogy a TDWG tevékenységében tucatnyi korábbi amerikai kormányzati tisztségviselő és nemzetbiztonsági szakértő vesz részt. Ilyen a csoportot vezető Susan Corke is, aki a Demokrata Párt regisztrált szavazója és adományozója, Barack Obama elnöksége alatt az amerikai külügyminisztérium egyik irodájának európai részlegén dolgozott. Mint korábban megírtuk, az amerikai konzervatív sajtóban az utóbbi időben egyre forróbb téma a TDWG tevékenysége. A múlt év végén a Daily Caller publicistája demokráciadeficitnek nevezte, hogy a liberális szervezet tagjai úgy próbálták befolyásolni az USA külpolitikáját, hogy az amerikai törvényhozás egy albizottsága előtt lobbiztak hazánk és Lengyelország ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.