Gonzorella: Transznemű az új Disney hercegnő + videó

Hamupipőkéhez hasonlóan változik hercegnővé a Muppet Babies című sorozat egyik szereplője. Gonzorella abban különbözik a klasszikus mesehőstől, hogy ő eredetileg fiú, Gonzo, a sorozat egyik kedvelt figurája. A transznemű karakter feltűnése egyértelműen mutatja, hogy az LMBTQ lobbi már ott van az filmgyártó óriás falain belül.

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfiatalabb tévénéző korosztályt, a 4–7 éveseket célozza a Disney új produkciója, amely az LMBTQ-propaganda egy újabb terméke. A filmgyártó mamutcég az évtizedekig futó, világszerte sikeres Muppet Show (Magyarországon Breki és a többiek címmel futott a nyolcvanas években) figuráit gyerekekként ábrázolva készítette el a Muppet Babies című sorozatot az említett korosztálynak.

A múlt pénteken leadott epizód felkavarta a közvéleményt. Ebben ugyanis az egyik fiú szereplő, a furán, nem szokványosan viselkedő Gonzo lelkendezve beszél arról, hogy szeretne ő is hercegnői öltözetben menni a királyi bálba. Erre a lányok leintik, hogy a szabályok szerint a fiúk lovagnak öltözve mennek a bálba, ami nagyon elkeseríti Gonzot. Problémáját egy hirtelen megjelenő mágus, Tündérpatkány Keresztapa (Fairy RatFather) oldja meg,

aki hirtelen megjelenve hercegnővé varázsolja őt.

Az LMBTQ-lobbit képviselő orgánumok azonnal

a védőszárnyaik alá vették a sorozatot, és a Hamupipőke (Cinderella) mintájára létrehozott új, transznemű Disney hercegnőt, Gonzorellát, míg más orgánumok és a közösségi média szereplői bírálták a kezdeményezést.

Egész riportot szentelt az ügynek a Fox News és az RT, az ezekben megszólaló szakemberek értetlenségüket fejezték ki: miért kell az ilyen fiatal korosztályt gender ügyekkel traktálni, hiszen ők egyszerűen csak egy jó műsort szeretnének nézni. Tanulságos az is, hogy a Disney Youtube-csatornájára is kikerült az átváltozást bemutató videórészlet jóval kevesebb lájkot kapott, mint amennyi elítélő véleményt.

A Disney produkcióiban valójában nem most jelent meg a „politikai korrektség”. Például míg korábban a George Lucas produkciójában gyártott Star Wars-filmekben animációval létrehozott űrlényeké és robotoké volt a főszerep, a Disney sorozatában már az a fontos, hogy a néző a fehérek mellett lásson afro, ázsiai vagy hispán arcokat is. A 2018-ban készült Zombik című high school filmben pedig, amelyet a Disney Channel Magyarországon is sugárzott, a zombik egy lenézett kisebbséget alkotnak a gimnázium közösségén belül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.