Gulyás Gergely üzenete az erdélyi magyarságnak + videó

A miniszter a romániai parlamenti választáson való részvételre és az RMDSZ listájának támogatására kérte a magyarokat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 04. 15:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A december 6-i választásokat sokkal nehezebb körülmények között rendezik, mint a rendszerváltás óta bármikor, a koronavírus-járvány valamennyi európai ország életét alapvetően változtatta meg. Ilyenkor a választásokon való részvétel bátorságpróba is – hangsúlyozta a Fidesz közösségi oldalán közzétett videoüzenetében Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter arra kért minden erdélyi magyart, hogy menjen el és szavazzon vasárnap az RMDSZ listájára, ezzel is elismerve azt a teljesítményt, amit az RMDSZ az elmúlt négy évben és a rendszerváltás óta az itt élő magyarságért tett. Értékeljék azt is, hogy magyar összefogás jött létre, valamennyi magyar politikai szervezet az RMDSZ listáján képviselettel rendelkezik – hangsúlyozta.

A tárcavezető rámutatott: nagy mértékben fogja meghatározni a határon túli erdélyi magyarság következő négy évét a Székelyföldtől a Partiumig az, hogy milyen erős a bukaresti érdekképviselet, hogy ott az RMDSZ frakciója milyen mértékben van jelen.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor a december 6-i választásokkal kapcsolatban elmondta: – Az a jó, ha mindkét országban stabil kormányzás van, reméljük, ez most is megvalósul, ugyanakkor fontos, hogy az RMDSZ erős legyen. Minden magyart arra kérek Romániában, hogy menjenek el vasárnap szavazni – hangsúlyozta a kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.