Gyermekei veszélyeztetése miatt börtönre ítéltek egy komlói nőt

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Komlói Járásbíróság azt a nőt, aki kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette – közölte a honlapján a Pécsi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság tájékoztatása szerint a családi pótlékból, valamint a gyermekei után járó segélyből, rendkívül szegényes körülmények között élő nő három kiskorú gyermeket nevelt a komlói Családok Átmeneti Otthonában.

Nem gondoskodott az évszaknak megfelelő öltözékről gyermekei számára, őket rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta óvodába. Legkisebb gyermekét egész nap a kiságyban hagyta.

A gyermekek táplálása nem az egészséges életmódnak megfelelően történt és a szükséges orvosi vizsgálatokra, szemészeti kezelésekre és védőoltások beadására sem vitte el őket a nő. A vádlott több alkalommal bántalmazta gyermekeit, indokolatlanul kiabált velük. Az esti órákban elment az ismerőseihez italozni, gyermekeit egyedül hagyta a lakásban, és csak másnap ment vissza hozzájuk.

A bíróság szerint mindhárom gyermek személyiségének fejlődésbeli szintje jelentősen elmarad az átlagtól mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren.

A vádlott nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette, ezért a Komlói Járásbíróság a nőt nyolc hónap börtönre ítélte, egyúttal egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezéssel éltek, így az ítélet nem jogerős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.