Gyilkosság a Hajógyári-szigeten: újra elővehetik az eset aktáját

Az adócsalás miatt jogerős büntetését töltő, vesztegetéssel is vádolt Vizoviczki László nevével fémjelzett Hajógyári-szigeten több rejtélyes eltűnés is történt. A 2011-ben holtan talált H. Géza ügyében újra nyomozás indulhat, annak ellenére, hogy az ügyben 2016-ban bizonyítottság hiányában felmentették a szórakozóhely két kidobóemberét.

2019. 10. 17. 10:21
null
A híres-hírhedt Dokk diszkó, innen tűnt el a 21 éves férfi Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy börtönben ülő elítélt jelentkezett a hatóságoknál azzal, hogy tudja, kik ölték meg 2011-ben a hajógyári-szigeti Dokk diszkó 21 éves vendégét, H. Gézát, írja a PestiSrácok.

Az éjszakai életben korábban jól ismert, Vizoviczki Lászlóval is kapcsolatban álló elítélt azt állítja: az ügyben jogerősen felmentett vádlottak követték el a bűncselekményt – erősítette meg a portálnak a férfi jogi képviselője, Baji Éva. A BRFK nyomozói adatgyűjtést végeztek, jelenleg ezeket elemzik, hogy megállapíthassák, valósak-e a fogvatartott által elmondottak. Az ügyvédtől tudható az is, hogy védence állítása szerint a Hajógyári-sziget egykori urát, Vizoviczki Lászlót is jól ismerte, miután a szórakozóhelyein kialakított VIP-részlegek vendége volt. A férfi azt mondja, hogy az egyik vádlott akkoriban az ő sofőrje volt, és látta, ahogy H. Gézát megalázzák és kiviszik a szórakozóhelyről. Aznap este is a vádlott vitte haza a bérelt lakásába a szemtanút, aki észrevette, hogy véres a sofőr ruhája, nála öltözött át, majd másnap a felesége kitisztíttatta a szennyezett autót. A rendőrök már meghallgatták az új tanút a börtönben, feleségét is hamarosan kikérdezik.

A híres-hírhedt Dokk diszkó, innen tűnt el a 21 éves férfi
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Emlékeztetőül: a bíróság első, majd másodfokon is felmentette 2016-ban azt a két férfit, akiket azzal vádoltak, hogy a Dokk diszkó kidobóembereként egy vendég halálát okozták. Az első fokon ítélkező Mikó Gergely bíró indoklása szerint „kétséget kizárólag nem állapítható meg, hogy ők követték el a bűncselekményt”. A másodfok osztotta ezt az álláspontot. A vádirat szerint a Hajógyári-szigeten lévő Dokk nevű szórakozóhely két biztonsági őre ölte meg 2011 decemberében H. Gézát. A gyilkosság éjszakáján a fiú már nagyon részeg volt, amikor véletlenül nekiütközött az egyik biztonsági őrnek, B. Ádámnak, aki fellökte őt, majd a másik őrrel, Z. Alfréddal együtt úgy döntöttek, ittassága miatt kikísérik a vendéget a Dokkból. Közben szidták és le is vetkőztették, a fiatalon csak egy rövid ujjú póló maradt a fagypont körüli hőmérsékletben. Az előzetes bírósági összefoglaló szerint a szórakozóhely előtti parkolóban meg is verték. Ezután megfogták az akkor már öntudatlan állapotban lévő fiút, és a hét méter magas támfalról bedobták a Dunába. A vádirat szerint egyébként a verés miatt súlyosan megsérült a mája is, de halálát fulladás okozta. A holttestet az áldozat testvére találta meg másnap, december 3-án a Hajógyári-sziget déli csücskén lévő jachtkikötőnél.

Mint arról lapunk is beszámolt, az adócsalás miatt jogerős büntetését töltő, vesztegetéssel is vádolt Vizoviczki László nevével fémjelzett Hajógyári-szigeten több rejtélyes eltűnés is történt. Az éjszaka császárát, több magas rangú rendőri vezetővel együtt, 2012. május 31-én vették őrizetbe, majd elővették az ügyeket is. Valamennyi eset a Vizoviczki-féle szórakozóhelyek közelében történt. Mint például 2006 júniusában Raynay Zoltán eltűnése. A fiú egy találkozót beszélt meg telefonon a barátjával, aki hiába várta őt. Fél óra múlva már a telefonja is ki volt kapcsolva. A fiú holttestét másfél héttel később találták meg a Duna partján, a Batthyány tér környékén. Strehó Gergő néhány hónappal korábban tűnt el, barátaival együtt 2006. február 12-én szórakozni indult a hajógyári-szigeti diszkóba, de soha nem érkezett meg, nyoma veszett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.