Gyopáros Alpár: Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat

Ötmilliárd forint keretösszegben óvodák fejlesztésére nyílik pályázati lehetőség a Magyar falu program keretében – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Forrás: MTI2019. 06. 18. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyopáros Alpár közölte, az ötezer lakos alatti települések az elnyert összeget új óvodák építésére, meglévők korszerűsítésére és férőhelybővítésre fordíthatják.

A kormánybiztos ismertetése szerint az egy hónap múlva megnyíló pályázati lehetőségben legfeljebb 150 millió forint nyerhető új óvodák építésére, 100 millió forint bővítésre, korszerűsítésre, felújításra, férőhelybővítésre pedig maximum 30 millió forintra lehet pályázni. Így 100-150 óvodaépület újulhat meg a falvakban, kistelepüléseken – tette hozzá.

Kitért arra, hogy a pályázat részét képezheti az óvoda udvarának fejlesztése, játszóeszközök beszerzése, akadály- és azbesztmentesítése az elnyert összegen belül ötmillió forint erejéig.

A pályázati felhívás keddtől érhető el a kormany.hu oldalon, pályázni július 15-től augusztus 21-ig lehet, a kivitelezésre 18 hónap áll majd rendelkezésre.

Gyopáros Alpár elmondta, az idén ez a hatodik pályázati kiírás a Magyar falu programban, amelynek célkitűzése az ötezres lélekszám alatti kistelepüléseken, kisvárosokban élők életminőségének javítása, és a vidék népességmegtartó erejének növelése.

Az eddig meghirdetett fejlesztési lehetőségekre több ezer pályázat érkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.