Gyurcsányék újabb terheket raktak az emberek vállára

Gyurcsányék úgy kezeltek válságot, hogy újabb terheket tettek az emberek vállára – közölte a Fidesz vasárnap, a Demokratikus Koalíció (DK) online sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 06. 14. 18:46
Gyurcsány Ferenc; Bajnai Gordon
Pécs, 2007. január 29. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon (b) fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos Pécsett, a Zsolnay-gyárban. A kormányfő országjáró körútja harmadik állomásán felkereste a leendő Zsolnay kulturális negyed helyszínét, majd találkozott a program pécsi résztvevőivel. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc Fotó: Kálmándy Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország jövő évi költségvetési javaslatát ismerve kilátástalannak látja a helyzetet, és szerinte az Európai Unió adhatja a legnagyobb segítséget az országnak.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc jobb, ha hallgat, ha válságkezelésről van szó. Amikor ők kormányoztak, a csőd szélére sodorták Magyarországot, és amikor a 2008-as világgazdasági válság a legyengített országot végleg padlóra küldte, éppen Gyurcsányék fordultak az IMF-hez és az Európai Bizottsághoz hitelért – írták.

Hangsúlyozták: ennek meg is volt az ára, „megszorítást megszorításra halmoztak”, kétszázezer ember munkahelye szűnt meg, adót emeltek és elvettek egyhavi fizetést, valamint egyhavi nyugdíjat is.

A Fidesz és a KDNP a járvány okozta helyzetet úgy oldja meg, hogy támogatja a vállalkozásokat és segít az embereknek. Ezzel szemben a baloldal a válságot úgy kezelte, hogy újabb terheket tettek az emberek és a vállalkozások vállára – emelték ki a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.