Ha egy kupleráj nem működik

Index in danger saga.

Nagy Árpád
2020. 06. 30. 16:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Samu kutyám továbbra sem érti, mire fel ez a felhajtás az Index körül. Az Euractivtól a Balkaninsightig aggódó szemeiket a magyar portálra vetik a balliberálisok, és naponta elolvassák a két angolul (is) megfogalmazott cikket arról, hogy egyrészt a CEO kapott egy Red Bullt, de az Index marad, másrészt a diktatúra rárontott a függetlenség egyetlen magyarországi letéteményesére.

Olvasom én is naponta kétszer, hisz ismétlés a tudás anyja, meg ezzel támogatom szerencsétlen sorsú kollégáimat, de továbbra sem értem, mi köze a részükről ordított diktatúrának ahhoz, hogy milyen szervezeti átalakuláson mehet keresztül egy portál, amelyben ugyanazok az újságírók ugyanazokat (a hamisságokat) írják le nap mint nap.

Mit tagadjam, önfényező rovatuknak is rabja lettem – ma éppen egy nagy K.-val példálóztak, ami ezt az írást ihlette –, mert az bizony ékes példája annak, hogy minden, amit az Index készít, maga a tökély.

Bonyolult ez! Összezavarja az embert. Ha valami ennyire eszményi, mint az Index függetlensége, ráadásul az övék az internetes piac legnagyobb szelete is, hol lehet a hiba?

Samu kutyám szerint a képlet egyszerű. Eddig szórhatták a pénzt, a baráti multik, vállalkozások, pénzemberek viszont ebben a gazdaságilag vékonyka helyzetben már nem támogatják oly lelkesen a médiumot, amelynek a független füllentéseiben már a kutya sem hisz.

Négylábú barátom megosztotta velem egy ősi szakma szabályaival kapcsolatos gondolatát is, mert közismert, ha az üzlet nem megy, a tulajdonos eltűnődhet azon, hogy a bútor öregedett-é el vagy netán a gyenge szolgáltatást nyújtó hetéráktól szabaduljon meg.

Fene se tudja, lehet, hogy Samu jó helyen tapogatózik, de tény, hogy egyelőre a második madám hagyta ott a függetlenség piros lámpás házát.

Pedig állítólag nincs másik…

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.