Hadházy a liberálisok szerint cserben hagyta az ellenzéket

A baloldal megorrolt Hadházy Ákosra, ezért nem támogatják az általa szervezett tüntetést sem.

Végh Attila
Forrás: ATV2020. 10. 20. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV Start című műsorában október 20-án elhangzottak szerint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőre megorroltak a baloldali ellenzék pártjai. A szivárványkoalíció képviselői között volt, aki úgy értelmezte a képviselő üzengetéseit Bíró Lászlóval, a baloldal közös jelöltjével kapcsolatban a szivárványkoalíció számára vereséggel záruló október 11-i Borsod-megyei időközi választáson, hogy Hadházy cserben hagyta őket.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok is eldöntötték, nem támogatják október 23-án Hadházyéknak az MTVA Kunigunda utcai székháza előtti autós blokáddal megvalósított tüntetését. Az engedélyezett demonstrációra a rendőrség nagy erőkkel vonul ki, hiszen a gyülekezési törvény szerint a közúti forgalmat nem akadályozhatják a demonstrálók, márpedig az autós blokád lehetősége megsérti ezt a jogszabályt.

Komjáthi Imre MSZP-elnökségi tag azt állította: nem tud arról, hogy pártját hívták volna Hadházy demonstrációjára. A baloldali politikus magánvéleménye szerint Hadházyék akciójánál sokkal fontosabb az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak tüntetése, és azt tervezi, hogy ezen vesznek részt pénteken. Bősz Anett, a Liberálisok DK-frakcióban ülő elnöke ennél keményebben fogalmazott: A DK és a liberálisok is eldöntötték: az SZFE-sekhez csatlakoznak, viszont nem mennek Hadházyék tüntetésére, ráadásul úgy vélte, Hadházy az elmúlt napokban cserben hagyta az ellenzéket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.