Hétfő éjfélig regisztrálhatnak az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók

Elkezdődik a pedagógusok oltása, március 29-én éjfélig regisztrálhatnak. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 28. 10:58
Luposnyi Mria;
Békéscsaba, 2013. szeptember 2. Luposnyi Mária pedagógus órát tart az elsõsöknek a békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium egyik tantermében 2013. szeptember 2-án. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a kormány azt a döntést hozta, hogy az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elkezdik a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is azért, hogy az óvodák és iskolák újranyitásakor a pedagógusok is védettséggel állhassanak újra munkába. Az operatív törzs arra kéri az érintetteket, hogy figyelmesen olvassák el a tudnivalókat.

  • Első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben – tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban – dolgozó pedagógusok oltása történhet meg. Őket a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon, SMS-ben fogják behívni az oltásra.Az oltás várható időpontja: április 1., csütörtök; április 2., péntek; április 3., szombat.

  • Az oltás helyszíne: a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.

    Március 24-ig a mintegy száznyolcvanezer, köznevelésben dolgozó pedagógusból 102 ezer fő regisztrált védőoltásra, és húszezer fő már meg is kapta a védőoltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer fő behívására kerül sor.

    Azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem fognak, illetve nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni. A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat az országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra.

  • A második kör oltása húsvét után lesz. A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérjük, hogy március 29., hétfő éjfélig regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltás várható időpontja: a húsvétot követő hét.

  • Az oltás helyszíne: a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.

    Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, minibölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak szintén a Vakcinainfo.gov.hu oldalon szükséges regisztrálniuk 2021. március 29., hétfő éjfélig.

    Fontos, hogy a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozóknak a honlapon történt regisztráción kívül a munkáltatójuknál is jelezni kell oltási igényüket legkésőbb március 29., hétfő 12.00 óráig!

    Kérik, hogy a www.vakcinainfo.gov.hu regisztrációkor fokozottan figyeljenek a kért adatok (név, tajszám, életkör, lakcím mobiltelefonszám, e-mail cím) pontos és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és az oltandókat SMS-ben értesíteni.

    A regisztrációkor azt is tartsák szem előtt, hogy az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

    A kormány döntése alapján több mint száznyolcvanezer, köznevelésben dolgozó, harmincezer, középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer, bölcsődei dolgozó személy jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására. Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik.

    (A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.