Hétvégén is folytatódik a nagyobb idősotthonokban az oltás

Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

Forrás: Koronavírus Sajtóközpont2021. 01. 09. 8:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén is folytatódik a védőoltások beadása a 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát. Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan zajlik a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása is.

Az ország négy legnagyobb, 400 fő fölötti létszámú intézményében csütörtökön összesen több mint 1200 oltásra jelentkező személy kapta meg az oltást (762 fő gondozott és 440 fő intézményi dolgozó). Szombaton és vasárnap azok az otthonok is sorra kerülnek, ahol több mint 150 idős él; ez országszerte összesen 61 intézményt érint, amelyekben 5215 bentlakó és 1874 dolgozó, összesen 7089 fő jelentkezett az oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltás beadását a már bevezetett protokoll szerint – olvasható a közleményben.

Az operatív törzs azért döntött az oltások megkezdéséről az idősotthonokban, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagy létszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak mind életkoruknál, mind egészségi állapotuknál fogva veszélyeztetett csoporthoz tartoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.