Hétvégén pótlóbusz jár egy szakaszon a 41-es villamos helyett

Forrás: MTI2019. 07. 19. 16:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap a 41-es villamos Dél-Budán a 47-es villamos Városház téri végállomásáig közlekedik, a rózsavölgyi és kamaraerdei vonalszakaszt nem érintve, mert a korábbi, egyvágányú közlekedési rendet biztosító ideiglenes kitérő elbontását végzik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pótlóbusz viszi az utasokat, érintve a villamosmegállók közelében található 941-es, 150-es és 187-es buszmegállókat. A pótlóbuszra a Kamaraerdei Ifjúsági Parknál a 187-es busz, a Savoya Parknál pedig a 17-es villamos végállomása mellett lehet felszállni. A villamos és a pótlóbusz között az ajánlott átszállási pont a Leányka utcai lakótelep megállóhely.

A belváros felé tartók a Péterhegyi úton közlekedő 150-es, 250-es, illetve a 87-es és a 187-es autóbusszal is utazhatnak.

A 41-es villamos pótlása miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 41-es villamosról a 41-es pótlóbuszra vagy a pótlóbuszról villamosra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell – olvasható a BKK által kiadott közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.