Hidvéghi Balázs: Nagy-Britannia fontos partnere Magyarországnak

Az európai együttműködés kapcsán Nagy-Britannia és Magyarország is a szuverén államok együttműködésében látja a sikeres jövőt.

2021. 05. 29. 14:00
null
Hidvéghi Balázs, a Fidesz képviselője az Európai Parlamentben. Fotó: Fred MARVAUX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy-Britannia és Magyarország ugyanolyan elképzelésekkel rendelkezik Európával kapcsolatban

– nyilatkozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az angol Sky News csatornának adott interjúban.

– Sajnálatos, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, de ezért is fontos, hogy erősödjenek a két ország között a kapcsolatok – tette hozzá a képviselő.

Műsorvezetői kérdésre Hidvéghi elmondta: üdvözlendő, hogy Orbán Viktor Londonba látogatott és megbeszélést folytatott Boris Johnson brit miniszterelnökkel. Nagy-Britannia régóta fontos partnere Magyarországnak, továbbá tisztelik az országot a történelme és a világpolitikában betöltött szerepe miatt, ezért is sajnálják, hogy az ország kilépett az Európai Unióból.

– Fontos az emberi jogokról beszélni, de az európai polgárok tekintetében is figyelembe kell ezt venni, nem csak az illegális bevándorlók esetében – válaszolta Hidvéghi Balázs a műsorban a riporter kérdésére. Hozzátette: a migráció kapcsán az európai vezetők ma azt az álláspontot hangoztatják, amit Orbán Viktor már hat évvel ezelőtt is mondott. A képviselő emlékeztetett: akkoriban sok kritikát kapott a magyar miniszterelnök a migrációra adott kormányzati válasz kapcsán.

– Európa nem engedheti be illegális bevándorlók millióit a saját területére

– figyelmeztetett Hidvéghi.

A beszélgetés során a képviselő hangsúlyozta: nem Brüsszel feladata, hogy döntsön a migrációt érintő kérdésekben, hanem a tagállamok saját hatáskörébe tartozó feladat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.