Hivatalosan is felavatták az újjáépített zuglói zsinagógát

Felavatták a kormányzati támogatással újjáépített zuglói zsinagógát szerdán Budapesten. A rekonstrukció azért vált szükségessé, mert 2016 októberében leégett az épület.

Forrás: MTI2020. 09. 02. 21:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az ünnepségen azt mondta: ma zsidó kulturális reneszánszról beszélhetünk Magyarországon.

– Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben a zsidó vallásgyakorlás három bevett egyháza összesen csaknem 26 milliárd forint állami támogatásban részesült – tette hozzá.

Karácsony Gergely főpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a zsinagóga újjászületése ünnep minden zuglói és minden budapesti polgárnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.