Hol vannak a hóhányók?

A városházán, nem az utcákon.

2019. 12. 02. 11:02
null
Pócsmegyer, 2019. december 2. Személyautó halad a hóesésben Pócsmegyeren 2019. december 2-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igencsak találó posztot osztott meg Boros Bánk Levente politológus a ma reggeli budapesti hóhelyzettel kapcsolatban:

„Üzenem Karácsony Gergely főpolgármesternek, egy hete lehet tudni, hogy esni fog a hó (és néhány évezrede, hogy télen esik). Se egy hókotró, se egyetlen hómunkás: autós és gyalogos baleset- és életveszély teljes Budapesten. Ugyan miért nem tetszett időben intézkedni, hogy 1. felkészüljenek és 2. eltakarítsák?! Klímavészhelyzet viszont van, ugye? köszigeri”

Jómagam is sokszor legyintek, amikor a meteorológusok előrejelzése nem jön be, vagy nem ott és nem úgy, de azt elmondanám, hogy most, ha nem is hetekkel, de napokkal előre jelezték, hogy havazás várható. Előre fel lehetett volna készülni erre, mint, ahogy szoktak is, ma reggel viszont teljes volt a káosz.

Bizony, hétfőn „klímavészhelyzet” volt az utcákon csak kicsiben, a mi kis hóhelyzetünk, és ennyi csapadékkal, ami egyáltalán nem kirívó, azért lehetett volna mit kezdeni.

Mégsem sikerült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.