Hollik István a baloldalnak: A saját választóik életét veszélyeztetik. Szégyelljék magukat!

A KDNP képviselője szerint a baloldali Policy Solutions kutatásából is látszik az ellenzéki oltásellenesség hatása.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 11:30
HOLLIK István
Budapest, 2020. november 5. Hollik István, a KDNP vezérszónoka felszólal az otthonteremtési akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosítások vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 5-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egy éve küzdünk a járvány ellen, az első hullám alatt sikerült még korlátozásokkal visszaszorítani a vírust, a második és harmadik hullám alatt viszont kiderült, csak korlátozásokkal már nem lehet legyőzni azt – mondta napirend előtti felszólalásában Hollik István a parlamentben. Ma már van vakcina, ami megoldást jelent – tette hozzá a KDNP politikusa, aki szerint a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott.

A kormánypárti képviselő kiemelte: Magyarország elsőként lépett, és mivel számukra az életek megmentése nem ideológiai kérdés, a kormány keletről is vásárolt vakcinát.

Ezeket az oltóanyagokat a magyar szakemberek is bevizsgálják, ezért mindegyik hazánkban alkalmazott vakcina biztonságos és hatékony – fejtette ki Hollik István. Ezért állunk jobban, mint az uniós tagállamok, nálunk a regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást – hívta fel rá a figyelmet a KDNP politikusa, majd kiemelte:

a baloldal végig gáncsolta a védekezést, diktatúrát kiáltottak, álhíreket terjesztettek, kamuvideót gyártottak, majd a keleti vakcinák ellen kezdtek kampányba.

Mára azonban a baloldali Policy Solutions kutatásából is látszik a baloldal oltásellenesség hatása, az ő támogatóik sokkal elutasítóbbak a vakcinákkal szemben. – A saját választóik életét veszélyeztetik. Szégyelljék magukat! – mondta Hollik István az ellenzéknek.

Válaszában Schanda Tamás kiemelte: a célegyenesben vagyunk, a beoltottak száma meghaladta a 3,6 milliót, és április első felében Magyarországon volt a leggyorsabb az oltás üteme a világon.

A WHO európai vezetőjének elismerő nyilatkozata is bizonyítja, hogy jól működik a magyar oltási program – vélekedett az államtitkár, és mindenkit regisztrációra biztatott. Schanda Tamás elmondta: a baloldal semmit sem segít a magyar embereknek, és a világjárványt is kihasználták volna politikai haszonszerzésre. – Ez az ő morális drámájuk, és jól mutatja, hová jutottak – hangsúlyozta a politikus, és kiemelte: a baloldalon mindent megtettek, hogy elbizonytalanítsák a magyar embereket, és akadályozzák az oltást, most pedig letagadnák mindezt, de a magyar emberek nem hisznek majd nekik, hiszen emlékezni fognak az oltásellenes megnyilvánulásaikra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.