Horváth Csaba mellébeszélt garázsbotrány-ügyben

Továbbra sem adott megnyugtató választ Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere a kerület Francia úti garázstulajdonosainak arra, mi állhat a MÁV-tól kapott felmondólevelek mögött.

2020. 02. 27. 15:40
null
A zuglói Francia úti garázstulajdonosok tiltakozása az önkormányzat ülésén. Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem adott megnyugtató választ Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere a kerület Francia úti garázstulajdonosainak arra, mi állhat a MÁV-tól kapott felmondólevelek mögött, amelyekben a vasúttársaság a garázsaik lebontására szólította fel a bérlőket. Bár a MÁV korábban, a Riposzt megkeresésére levélben azt válaszolta, hogy a zuglói önkormányzattal folytatnak tárgyalásokat a terület átadásáról, mivel a kerületvezetés parkolókat hozna létre a telkek helyén, Horváth Csaba, és baloldali helyettesei a XIV. kerület tegnapi képviselő-testületi ülésén tagadták, hogy erről lenne szó.

Várnai László független képviselő, a Civilzugló Egyesület elnöke előterjesztésében próbálta rávenni Horváthékat a színvallásra, a baloldali többségű képviselő-testület kiherélte a beadványt egy módosítás megszavazásával. Utóbbival pont azt a részt vették ki az előterjesztésből, amely kimondatta volna az önkormányzattal, hogy nem tart igényt a kérdéses területre. Horváth Csaba annyit elismert, hogy köztisztasági és közrendi ügyekben tárgyaltak a MÁV-val, és hol azt hangoztatta, hogy ezekben a kérdésekben sem a vasúttársaság, sem a tulajdonosok nem teljesítették a kötelezettségüket, és a tágabb környék lakosainak kívánsága alapján parkosítanák a területet, hol pedig arról beszélt, hogy az önkormányzatnak semmi köze ahhoz, hogy a vasúttársaság milyen döntéseket hoz a saját kezelésében álló területekről.

A zuglói Francia úti garázstulajdonosok tiltakozása az önkormányzat ülésén.
Fotó: Kurucz Árpád

Az ülésen jelenlévő garázstulajdonosok közül többen jelezték, hogy a Francia úton található szeméthalmok nem tőlük, hanem a hajléktalanoktól származnak, a fásítást pedig ők is támogatják, ahhoz a garázsokat nem szükséges elbontani. Rozgonyi Zoltán, a Fidesz önkormányzati képviselője az ülésen azt hangsúlyozta, hogy a területről a szemetet az önkormányzati tulajdonban lévő részről lehet begyűjteni, tehát a városvezetésnek is van felelőssége a Francia úton uralkodó áldatlan állapotokért. Gergen István, a garázstulajdonosok vezetője felidézte: 30 évvel ezelőtt pont azért kaptak lehetőséget arra, hogy a garázsépítéshez szükséges telket bérelhessenek a MÁV-tól, mert a vasúti közlekedésből származó szemcsék tönkretennék a szabadban parkoló autókat. Fizetős parkoló egyébként már van a garázsok közelében, ám az nagyrészt kihasználatlanul áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.