Hová lett a pénz? – kérdezi Karácsonytól a Fidesz

A baloldal többlettel vette át a fővárost, de hová lett a pénz? – tette fel a kérdést a fővárosi Fidesz–KDNP frakciója. Hozzátették: Karácsony Gergely ismét azt csinálja, amit szokott, hárítja a felelősséget, mindenért mást okol. A baloldal a fővárost és a kerületeket milliárdos megtakarítással vette át. Ahogy lapunk korábban megírta, ennek ellenére a nagyberuházások kivitelezése csúszik, ilyen a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása.

2020. 06. 07. 17:55
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. március 4. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Zuglói Egészségügyi Szolgálat új diagnosztikai centrumának átadási ünnepségén a XIV. kerületi Örs vezér téren 2020. március 4-én. Az Egészséges Budapestért Programban a kormányzattól 511 millió forintot, a zuglói önkormányzattól pedig 85 milliót kapott a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, amibõl informatikai fejlesztést hajtottak végre, illetve diagnosztikai eszközöket szereztek be. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hová lettek a milliárdok a főváros és a kerületek kasszájából? A budapestiek együttműködésből fakadó fejlődést, nem pedig politikai csatározásokat várnak el a főváros vezetésétől. Jó lenne, ha Karácsony Gergely ezt figyelembe venné – jelezte a fővárosi Fidesz-KDNP frakció a főpolgármester hisztérikus viselkedésére válaszul. Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettes a héten a Magyar Nemzetnek elmondta: a nagy fejlesztésekre megvoltak a források, fedezet nélkül nem is lehet szerződést kötni. Az idei évben pénzügyileg nem áll rosszabbul a főváros, mint tavaly. Sőt évről évre nőttek az adóbevételek, ráadásul a nagy projektekre el voltak különítve a források, már csak szerződést kellett volna kötni, és elkezdeni a felújítást.

Mindezek mellett Karácsony Gergely egy televíziós interjúban tovább növelte a kormány és a főváros közti feszültséget. Kijelentette: amennyiben a kormány folytatja az építkezést a Városligetben, civil aktivistákkal karöltve odaláncolja magát a kivágandó fához. Ami azért is érdekes, mert a beépítendő területen bizonyíthatóan nem áll egyetlen fa sem, például a Közlekedési Múzeum és a lebontott Petőfi Csarnok épületeinek helyén, illetve a Dózsa György út és Ajtósi Dürer út sarkára tervezett színház területén, amit korábban térkővel burkoltak le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.