Hunvald György függetlenként elindul Erzsébetvárosban

Független jelöltként indul a VII. kerületi polgármesteri székért Hunvald György – jelentette be közösségi oldalán az MSZP-t a napokban otthagyó politikus. Ez azt jelenti, hogy Erzsébetvárosban legalább két kihívója lesz a kormánypárti jelöltnek, hiszen a kerületben a DK-s Niedermüller Péter az ellenzék közös aspiránsa.

Bákonyi Ádám
2019. 08. 05. 6:33
Hunvald György
A szocialista politikus elleni büntetőper jelenleg is folyamatban van Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki erők a politikai halálát akarták elfogadtatni vele annak ellenére, hogy az év első 5 hónapjában 5000 kerületi választópolgár kérte, hogy induljon független polgármesterként az őszi választásokon.

„Ezt a számot annak ismeretében kell értékelni, hogy az a polgármesterjelölt, aki 6500 szavazatot kap ősszel, az lesz a polgármester a VII. kerületben! Ezzel a támogatással a legesélyesebb jelölt, és – hangsúlyozom – nem önjelölt vagyok az ellenzéki oldalon. Nem hagyhatom cserben azokat, akik aláírásukkal támogattak, ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban” – írta a politikus.

Közlése szerint „modern, innovatív, zöld” programját, a következő hetekben mutatja be a kerület lakosainak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.