Idén 35 ezren próbáltak illegálisan átkelni a határon

Tavalyhoz képest kétszer annyian próbáltak átkeli illegálisan a határon. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint Olaszországban és Spanyolországban is nő az érkező migránsok száma.

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 25. 11:08
Október 25-ei migránscsoport Tiszaszigetnél
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették, ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma – mondta egy rádióinterjúban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója. Hozzátette: – A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról.

A migráció erősödik, egyre többen próbálnak a magyar határ felől az unió területére lépni. Fotó: Archív/Police.hu

A kormány igyekezete mellett is folyamatosan nő a migrációs nyomás, ezzel együtt a politikai presszió is, amely idén különösen súlyosnak bizonyult. Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

A miniszterelnöki tanácsadó elmondta azt is, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian jöttek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre. Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és intenzív növekedés van a balkáni útvonalon érkezők számában is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.